karin brunink
karin brunink

InstaFamous: @bruninkdressage

Nieuws

Karin Brunkink (24) is naast haar studie en fanatiek dressuuramazone. Op haar Instagram deelt ze regelmatig foto’s van haar paarden, waarmee ze inmiddels 18,8k volgers heeft verzameld.

“Terwijl ik eerst alleen foto’s deelde van de paarden, gebeurt het nu ook steeds vaker dat ik er een verhaaltje bijzet. Vaak gaat dit over iets wat er in mijn leven speelt.”

Niet helemaal wat ik zocht

“Celany is nu 7 jaar in ons bezit. Terwijl ik op zoek was naar een niet al te grote ruin die al wat kende, kwam ik thuis met een twee maanden zadelmakke grote, zwarte merrie. Daarnaast was de merrie ook nog eens drachtig. Ik heb haar vervolgens zelf opgeleid naar de Z2-dressuur en daarmee is Celany nu een Elite Sport merrie.”

“Ook hebben we een fokmerrie, Gigi genaamd. Deze hebben we ongeveer tegelijk gekocht met Celany. Aangezien het moeilijk was om het juiste paard te vinden, besloten we om een veulen te kopen en dan te kijken wat de toekomst brengt. Omdat ik nu met school geen tijd heb om veel paarden te rijden, hebben we besloten om haar in te zetten als fokmerrie. De keuze is op haar gevallen, omdat ze naast Ster merrie en goed papier, ook nog een moeder heeft die op Grand Prixniveau loopt.”

Veulentjes voor Gigi

“Gigi heeft drie veulens gehad, waarvan we nu nog een jaarling en een veulen in bezit hebben. De jaarling, genaamd Magnificent is heel speciaal paard voor mij. Toen hij twee weken oud was, heeft hij een klap gehad. Hierdoor heeft hij een oog verloren en een schedel breuk opgelopen. Ondanks dat hebben we besloten om hem te laten leven. Gelukkig is de schedelbreuk goed hersteld en is daar niks meer van te zien. Daarnaast vind ik het heel erg knap hoe braaf en goed hij het doet met een oog minder. Het is echt zo’n vriendelijk en nuchter paard, daarnaast een hele goede loper en ik hoop dat hij mijn toekomstige rijpaard word.”
Dit bericht bekijken op Instagram

He’s gorgeous😻

Een bericht gedeeld door Karin Brunink (@bruninkdressage) op“Na Magnificent heeft Gigi nog een veulen gehad met de naam Nala. Terwijl we normaal niet twee keer dezelfde hengst gebruiken, hadden we ook dit keer weer voor Toto Junior gekozen. Aangezien Magnificent zo’n leuk karakter heeft. Ook Nala heeft een heel nuchter en vriendelijk karakter. We zouden haar verkopen, maar eigenlijk is ze veel te leuk om te verkopen.”

Een speciaal project

De rijbak bij ons huis is al zo oud als dat we hier wonen, dat is inmiddels zo’n 24 jaar. Door de storm was de omheining kapot gewaaid en ook de sproei-installatie was kapot. Toen mijn vader ziek werd, is hij begonnen met maken van de sproei-installatie. Dit was een ‘klein projectje’ om na 2 maanden ziekenhuis weer een beetje spieren en kracht terug te krijgen. Toen hij langzaam steeds iets fitter werd, is hij tussen de behandelingen door ook begonnen aan een nieuwe omheining.”

“Inmiddels is de rijbak weer als nieuw. Op de palen bij de ingang van de omheining zitten twee zilverkleurige paardenhoofdjes. Dit begon als een grapje, maar het heeft leuk uitgepakt en staat erg chique!”
Afgelopen zondag (8 september) hebben we een klein feestje gevierd. Hierbij hebben we geproost op de verjaardag van mijn moeder, de gezondheid van mijn vader en de gerenoveerde rijbak.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl