patrick van der meer
patrick van der meer

Het weekend van Patrick van der Meer

Nieuws

Paarden eisen veel tijd op, vooral als je in de topsport rijdt. Als je daarnaast nog kinderen hebt, dan wordt het al helemaal een drukke boel. Dressuurruiter Patrick van der Meer weet er alles vanaf.


“Dit weekend staat voor ons in het teken van het CHIO Rotterdam. Voor ons een thuiswedstrijd, het is een half uurtje rijden en wat mij betreft een van de mooiste wedstrijden, je komt er ook altijd veel bekenden tegen. Ik start met Uzzo en tussendoor ga ik gewoon naar huis om wat paarden te rijden. Mijn dochters gaan mee naar de wedstrijd, ze vinden vooral het springen altijd heel erg leuk om te kijken.

Als ik in het weekend geen wedstrijd heb rijd ik op zondag niet. Zaterdag rijd ik nog wel en geef ik ook wat les. In de tijd die dan over blijft vind ik het leuk om wat te gaan eten of naar het strand te gaan, waar we vlakbij wonen.

Naast de paarden heb ik eigenlijk als enige andere hobby skiën, maar daar hebben we de afgelopen tijd ook weinig tijd voor gehad. Het wordt steeds drukker nu met de paarden.

Doordeweeks geef ik elke avond les, behalve op donderdag. Maar tijd om dan voor de tv te hangen is er niet, mijn dochters zijn nu op de leeftijd dat ze huiswerk krijgen en daar moet uiteraard bij geholpen worden.

In mijn vrije tijd doe ik verder gewoon leuke dingen met de kinderen. We gaan vaak dagjes weg, bijvoorbeeld naar Blijdorp of de Beekse Bergen. Ik vind het ook erg fijn om met de honden naar het strand te gaan, waar we in het weekend vaak ook een hapje gaan eten.”






Patrick van der Meer
Patrick van der Meer is een succesvol dressuurruiter die samen met zijn vrouw Sylvia een trainingsstal runt. Met het paard Uzzo werd Patrick in 2006 wereldkampioen jonge paarden in Verden en in 2007 werd een bronzen medaille veroverd. Sinds maart 2012 zit Patrick van der Meer met Uzzo in het Nederlands Olympisch kader en werd hij geselecteerd voor de deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Dit werd Patrick’s debuut op een groot internationaal kampioenschap. Naast het rijden van wedstrijden begeleidt hij meerdere combinaties in de nationale en internationale dressuursport. Patrick is getrouwd met Sylvia en zij hebben drie dochters: Dana, Finette en Veerle.