boekelo
boekelo

Weekendtips

Nieuws

Nog niks te doen dit weekend? Met de volgende tips kun je je weer heerlijk rond de paarden begeven.



Indoor menmarathon de Voornruiters


Vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober 2013 organiseert De Voornruiters in de het RABO Hippisch Centrum, Sportpark Rijnvliet 7 te Utrecht voor het 3e jaar een grote indoor menmarathon met mooie hindernissen waaronder de spectaculaire brug, waar veel publiek op af komt. De menners proberen met hun paard(en) of pony(s) en wagen zo snel mogelijk door de hindernissen te gaan om zich zo te kwalificeren voor de finale op zaterdagavond. Kampioen vierspannen Theo Timmermans is animator van een spectaculaire afsluiting van de finale rond 22.00 uur met 8 top-koetsiers vierspannen uit Nederland, Duitsland en België. IJsbrand Chardon zal speaker zijn tijdens deze wedstrijd! Kijk hier voor meer informatie. 

Dag van het Oudere Paard


Op de Paardenkamp in Soest vindt zaterdag de Dag van het Oudere Paard plaats. Nederland telt naar schatting zo’n 45.000 bejaarde paarden en pony’s. Zo’n 120 daarvan worden opgevangen op Stichting De Paardenkamp. De afgelopen 50 jaar heeft Stichting De Paardenkamp heel veel kennis van en ervaring met de verzorging van oudere paarden opgedaan. Die kennis wisselen ze graag uit. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat oudere paarden en pony’s de juiste verzorging kunnen krijgen voor een prettige oude dag. Zaterdag 11 oktober is er volop informatie en zijn er leuke wetenswaardigheden, verdeeld over de drie boerderijen van De Paardenkamp. Tussen de boerderijen rijden huifkarren om u van de ene naar de andere locatie te brengen. Kijk hier voor meer informatie. 

NRPS Duin- en strandrit


Zondag 12 oktober vindt de NRPS Duin- en strandrit plaats vanaf Johanna’s Hof te Castricum. Het vertrek is om 10.00 uur Een gezellige duin – strandrit verdeeld over snelle en een relaxte groepjes (max 5 per groepje). Starten kan vanaf het ruime parkeerterrein bij Restaurant Johanna’s Hof om 10.00 uur, waarna we een rit van 1,5 a 2 uur maken. Bij terugkomst de paarden verzorgen en daarna gezamenlijk een pannenkoek eten bij Restaurant Johanna’s Hof te Castricum. Vrienden van het NRPS ook welkom (andere rassen) Kosten € 15,- dit is inclusief ruiterduinkaart, pannenkoek en drinken. Kijk hier voor meer informatie. 

NIC Assen


Van 8 tot en met 12 oktober is het Noordelijk Internationaal Concours (NIC) in de TT-hal in Assen. Hoewel momenteel de buitensporten nog volop worden beoefend, is de organisatie van het concours hippique NIC Assen alweer druk met de voorbereidingen voor het komende indoor concours. In de vertrouwde accommodatie van de TT Hall in Assen wordt van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober de 59ste editie van het oudste indoor concours hippique van Nederland gehouden. Mede door de grote belangstelling van regionale ruiters en amazones is besloten het concours met een dag uit te breiden. Daarom begint het concours dit jaar op al woensdag. Kijk hier voor meer informatie. 

Militairy Boekelo


Military Boekelo-Enschede is al meer dan 30 jaar, een unieke happening. Op meer dan 55 hectare prachtig Twents coulissenlandschap, een gebied waar u op andere tijden eigenlijk niet kunt of mag komen, organiseren wij één van Neerlands grootste buitensportevenementen en mochten we het laatste decennium een vijftal jaren de titel ’s werelds beste Military voeren. Maar liefst 60.000 bezoekers op de Crosscountry zaterdag, waaronder 25.000 gasten van sponsoren, zijn getuige van topsport, ontmoeten elkaar en genieten van de fraaie en oer Twentse ambiance. Kijk hier voor meer informatie. 

Paardenmarkt Wijchen


Zaterdag vindt in Wijchen een paardenmarkt plaats. De markt wordt gehouden op de Kasteellaan, tussen de Meidoornstraat en Mr. van Coothlaan in het centrum van Wijchen. Aanvoer van dieren volgens de aangegeven route. Vanaf 06.30 tot 09.00 uur. Kijk hier voor meer informatie. 

EHBO-cursus voor paarden en pony’s


Op zaterdagochtend 11 oktober om 10.00 uur is op Stoeterij Eureka in Wijdewormer een EHBO-cursus voor paarden. Onder deskundige begeleiding van dierenarts Aldo Doveren en collega’s leert men hoe te handelen bij noodgevallen. Met een uitgebreid theorie en praktijk gedeelte. De kosten bedragen 25 euro, dit is inclusief naslagwerk, Lunch, koffie, thee en fris. NRPS-leden ontvangen vijf euro korting. Kijk hier voor meer informatie.