mennen
mennen

Weekendtips

Nieuws

Geen zin om het hele weekend stil te zitten? Op het gebied van paarden is er weer genoeg te beleven!



Jumping Indoor Aalsmeer


Na het grote succes van de geslaagde eerste editie zijn we blij te kunnen melden dat op 17,18 en 19 oktober 2014 de tweede editie van Jumping Indoor Aalsmeer zal worden georganiseerd! Wederom met als inzet startplekken voor Jumping Amsterdam! Naast de parcoursen BB t/m ZZ zal er zaterdag avond een Nationaal parcours van 1.40m gereden worden Wederom wordt het evenement opgevrolijkt met diverse marktkraampjes. Kijk hier voor meer informatie.

NK TREC


Op zaterdag 18 oktober en zondag 19 oktober is het NK TREC in Hoenderlo. De Nationale TREC Kampioenschappen worden georganiseerd vanaf de locatie: Manege Fjordhest-Gard , Krimweg 125, 7351 TL Hoenderloo. Er worden de volgende klasses gereden: T1t/m T4. Kijk hier voor meer informatie. 

Minimarathon Oranjehal Wenum Wiesel


Zaterdag 18 oktober organiseert menvereniging Het Apeldoornsch Gerij de minimarathon in de Oranjehal in Wenum Wiesel. Vorig jaar is het de organisatie gelukkig gelukt om de bodem goed berijdbaar te houden. Ook dit jaar zijn er machines geregeld voor een goed en snel onderhoud. Overdag worden de voorronden verreden en ‘s avonds de finale. De wedstrijd wordt verreden onder het reglement van de KNHS, met enkele aanvullende regels. Overdag strijden hobby en klasse1 tegen elkaar en hetzelfde geldt voor de deelnemers uit de klassen 2 – 3 en 4. van beide groepen gaan 1 op 3 door naar de finale. Alle finalisten ontvangen een geldprijs. Kijk hier voor meer informatie. 

SGW Diepenheim


In Diepenheim vindt zaterdag een SGW plaats. Er wordt gestart in de klassen B t/m M paarden en B t/m Z pony’s. Kijk hier voor meer informatie. 

Meijldijk Rally Heeze


De 25ste Meijldijk rally wordt gereden op Zondag 19 Oktober 2014. Dit is een orientatierit voor aanspanningen en equipes, door de omgeving van Geldrop/Heeze. De Rit is ongeveer 25 kilometer lang. De start, lunch en finish zijn op de manege zelf. Kijk hier voor meer informatie. 

Marathon Nijeberkoop


en oefenmarathon voor paarden en pony’s, bestaande uit een A-traject en een E-traject, waarin opgenomen 8 hindernissen inclusief een vaardigheidsproef. Deze rit gaat door de prachtige omgeving van Nijeberkoop. Door bossen, over hei, weilanden en maïslanden. Verspreidt over deze hele rit liggen de hindernissen en de vaardigheid. En natuurlijk de spectaculaire watercombinatie, die ook dit jaar weer veel publiek zal trekken. Alleen de tijd in de hindernissen telt, maar er is wel een minimale en maximale tijd voor beide trajecten. Kijk hier voor meer informatie. 

Indoorwedstrijd IJslandse paarden Friesland


Voor het eerst in de Friese geschiedenis staan zondag 19 oktober IJslandse paarden centraal op een Concours Indoor. Dat is in manege De Sanjes te Oentsjerk. Van ’s ochtends tien tot ’s middags vier uur worden allerlei proeven gereden, bekroond met een vlaggenrace. Het Indoor Concours is een initiatief van Nynke Horjus uit Dokkum. IJslandse paarden zijn dankzij het weerbarstige klimaat ijverig, intelligent én sterk. In het Noorden wonen veel fans van deze dieren, verenigd in de Regionale Rijvereniging IJsland Rijders Noord (IJRN). Ze beschikken ook over een eigen stoeterij. Deze, FRÁ SKOTI, geeft zondag in de middagpauze een educatieve show. Toeschouwers kunnen dan een proefrit maken. Kijk hier voor meer informatie.