20130519 Riddertoernooi 2013 zondag-_PBK0546
20130519 Riddertoernooi 2013 zondag-_PBK0546

Weekendtips

Nieuws

Hebben je vrienden op het laatste moment jullie uitje gecanceld? Geen nood, de volgende activiteiten zijn een prima plan B (of plan A natuurlijk).Open dag Stichting de Paardenkamp


Op zaterdag 25 oktober is het weer Open Dag bij Stichting De Paardenkamp, het nationale rusthuis voor oude paarden en pony’s in Soest. Het bruist dan weer van de activiteiten op de boerderijen Vosseveld en Het Gagelgat. Op Boerderij Vosseveld is het traditionele voorstellen van de paarden. Dit keer zijn er maar liefst negen nieuwe bewoners voor te stellen aan het publiek. Altijd weer een spannend moment. Want wie is nou die prachtige Lavyna, afkomstig uit Soest. Of wat is het verhaal achter Liesje, die sierlijke Shetlander, is ze nu van adel of niet. Prachtige verhalen van nieuwe bewoners die van hun oude dag komen genieten op De paardenkamp. Kijk hier voor meer informatie. 

Ridders te paard


Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober wordt de vierde editie van het indoor Ridderfestival gehouden. Naast activiteiten voor jong en oud is er dit jaar een Roofvogelshow, een zwaardvechttoernooi en een spectaculair riddertoernooi te paard. Locatie: Hoeve Galderzicht - Rijsbergsebaan 9 in Breda. Gedurende de dag zijn er naast de spectaculaire shows diverse activiteiten zoals: pijl en boogschieten, ponyrijden, verschillende oude ambachten en zwaardvechten. Entree voor volwassenen is acht euro, kinderen hebben een gereduceerd tarief. Kijk hier voor meer informatie. 

Slipjacht Wiemesmeer


Het Vlaamse kerkdorp Wiemesmeer (gemeente Zutendaal), op een klein kwartiertje rijden van Maastricht, staat de komend twee weekenden in het teken van de Sint Hubertusviering. Hoogtepunt van het cultuurhistorisch feest vormt sinds 1947 de kleurrijke en wijdvermaarde slipjacht. De slipjacht, die komende zondag wordt gehouden, is een geïmiteerde vossenjacht. De meute bestaande Engelse foxhounds jaagt op een van te voren getrokken geurspoor (de slip). De slip is vossenmest in een jute zak. De ruiters die deelnemen aan de jacht (ook wel veneurs genoemd) moeten over een topconditie beschikken, want regelmatig worden paard en ruiter tot het uiterste gedreven. De jacht bestaat uit vier runs.  Aan het einde van de jacht is er ‘The Kill’: onder grote belangstelling verorberen de honden op het kerkplein van Wiemesmeer, tevens het start- en eindpunt van de jacht, hun welverdiende beloning: koeienpens. De sonneurs blazen voor tijdens en na de jacht toepasselijke melodieën. Kijk hier voor meer informatie. 

Indoor Barneveld


Vrijdag 24 oktober is het weer zover, dan opent indoor Barneveld wederom haar poorten voor weer een mooi indoor. Dit zal de laatste keer zijn op de vertrouwde locatie, de manege moet plaats gaan maken voor industrieterrein.Maar zover is het nu nog niet, eerst gaan we nog een mooie wedstrijd houden met alle vertrouwde elementen: goede bodem , mooie parcoursen en de gezelligheid die u van Indoor Barneveld gewend bent. En uiteraard sluiten we op de laatste zaterdag af met een afscheidsfeestje met muziek en gezelligheid. Kijk hier voor meer informatie. 

Paardenmarkt Nuth


Alweer de 10e editie van de Paardenmarkt Nuth, in Wijnandsrade. Ook dit jaar tekent het team Paardenmarkt Nuth weer voor een leuk programma. Naast de traditionele handel in paarden en pony’s zijn er weer allerlei activiteiten voor jong en oud. Een braderie, een gezellige tent, een kinderboerderij met ponyrijden. Het aanbod is voor ieder wat wils. Er worden shows verzorgt, demonstraties gegeven. Kijk hier voor meer informatie.