polo
polo

Weekendtips

Nieuws

Niets is leuker dan je weekend door te brengen tussen de paarden, dus wij verzamelden weer de leukste paardenuitjes voor je!



Tubbergse Paardendagen


De Tubbergse Paardendagen is een spectaculair showprogramma met paarden met de piste op het Centrumplein. Aansluitend is er gezellige muziek bij ‘t Oale Roadhoes! In het programma van de Tubbergse Paardendagen is niet alleen plek voor hippische sport, ook zijn nieuwe showelementen toegevoegd. Het weekend van de Tubbergse Paardendagen getuigt hier met name van. Gert van den Hof laat op zaterdag en zondag met een spectaculaire demonstratie zien hoe een wild paard in korte tijd zadelmak gemaakt kan worden. Tevens wordt er voor de tweede keer de Record Hoogte Sprong gehouden. Kijk hier voor meer informatie. 

Zeeland Polo Cup


Domburg is vandaag de dag een eigentijdse badplaats die een geheel eigen sfeer uitademt met prachtige duinen en natuur. Bij deze allure hoort de Polosport thuis en is het idee ontstaan om de Polo naar Domburg te brengen, naast zon, zee en strand, ook ruimte voor sport en spel. Tijdens de wedstrijden, op zaterdag en zondag, kan men genieten van fascinerend polospel, van paard en mens, met een ongekende snelheid en het prachtige decor van duinen. Het maakt dit evenement tot een feest, met een hapje en een drankje. Locatie: Hereweg 2 hoek Slotdreef in Aagtekerke. Kijk hier voor meer informatie.

Regio Marathon West Brabant 2014


De “Vrienden van de Regio” organiseren, gezien het grote succes van vorig jaar, ook dit jaar weer een super mooie oefenmarathon welke meetelt in de einduitslag van de regio mencompetitie en hij zal ook onder het regio reglement worden verreden.
Deze 2e regio marathon zal worden verreden op zondag 3 augustus 2014 en gaan langs bijzondere routes door bossen, zandpaden en deels over de openbare wegen in de omgeving van Teteringen. De start en finish zijn gelegen op het concoursterrein van de paardensportvereniging “RMB Teteringen”.  Gestart wordt met de vaardigheid en daarna volgen er een zestal hindernissen.
Het traject zal totaal zo’n 20 tot 25 km lang zijn. Kijk hier voor meer informatie. 

Loenense Pony´s- en Paardenjaarmarkt


In 1991 is in Loenen (bij Apeldoorn) bescheiden begonnen met een tiental pony’s, enkele paarden en vijftien kraampjes. Het evenement is uitgegroeid tot één van de grootste jaarmarkten uit de omgeving en trok vorig jaar ongeveer 30.000 bezoekers. De aanvoer van pony’s en paarden heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een aantal van tussen 200 en 300. Er is een goede controle op de aanvoer van de dieren. Zo is er een dierenarts aanwezig, terwijl een grote watertank bij de dieren er toe bijdragen dat de jaarmarkt een leuke dag wordt voor mens en dier. De markt is op 4 augustus. 

Fokdag Fokvereniging het Friesche Paard Zuid-Nederland


Op zondag 3 en maandag 4 augustus organiseert fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland haar 35e Friese Paardendag op het terrein aan het Laag Spul te Hilvarenbeek. De vereniging biedt op de maandagmiddag een gevarieerd showprogramma met hoogtepunten zoals het optreden van de imponerende Friese dekhengsten zowel aan de hand als onder het zadel, een presentatie van combinaties in het tuig en kampioenschappen van veulens, jonge paarden, merries en ruinen aan de hand. Kijk hier voor meer informatie.