Aan het water.
Aan het water.

Weekendtips

Nieuws

Zin om weer een weekend door te brengen tussen de paarden? Met de volgende uitjes gaat dat vast lukken!



Ponymarkt Scheerwolde


Op zaterdag 9 augustus 2014 wordt er tijdens het dorpsfeest in Scheerwolde voor de 47ste keer een grote, gevarieerde markt georganiseerd. Deze ponymarkt heeft landelijke bekendheid en behoort tot de grootste vijf van het land. De markt trekt elk jaar veel dieren. Voor diegene die niet alleen wil genieten van de dieren zelf maar ook van het toch wel specifieke wereldje van de paardehandelaar en het beklinken van koop en verkoop van een paard is het vroeg opstaan geblazen. De markt vangt veelal aan rond een uur of zes. De meeste handel vindt in de eerste uren plaats. Kijk hier voor meer informatie. 

Fjordenpaardenkeuring Spoordonk


In Spoordonk is zaterdag de regiokeuring van het Fjordenpaardenstamboek. Aanvang 10.00. Toegang is gratis. 

Vollemaanstocht te paard


In de natuurgebieden van Uffelte organiseert manege Holtingerzand zaterdag een vollemaanstocht. Bij het vertrek is het nog licht, maar wanneer de avondschemer intreedt ontstaan nevel en mistvlagen en wordt de maan zichtbaar. Vertrek om 20.00 uur, de tocht duurt ongeveer drie uur. Kijk hier voor meer informatie. 

Gelderse kampioenschappen paarden


Na een gezellig en succesvolle weekend op de Gelderse Kampioenschappen voor de pony’s,  zijn aankomend weekend ook de paarden aan de beurt.  Op vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus aan de Boschlaan in Zieuwent. Kijk hier voor meer informatie. 

Helpen op de boerderij


Speciaal voor de kids organiseert de Paardenkamp deze zomer op zaterdagen een leuke activiteit. Op 9 en 30 augustus kunnen ze meehelpen met activiteiten op de boerderij. Wat deze activiteiten zijn en hoe je je kinderen opgeeft, lees je hier. 

Paardrijden op Ameland


Heb jij altijd al eens willen paardrijden op Ameland? Dan kun je nu je kans grijpen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Derbykwalificaties Duindigt


Zondag is het op renbaan Duindigt tijd voor de driejarigen om zich te kwalificeren voor plaatsen in de Derby. De eerste start is om 13.30 uur.  Kijk hier voor meer informatie. 

zee