opening IJRN baan Exllo 24 mei 2014, met IJslandse ruiter
opening IJRN baan Exllo 24 mei 2014, met IJslandse ruiter

Weekendtips

Nieuws

Er staat dit weekend weer genoeg leuks op het programma. Weet jij al wat je gaat doen?



De Nationale New Forest Pony Sportdag


Zaterdag vindt op het KNHS terrein in Ermelo de Nationale New Forest Pony Sportdag plaats. Ruim 200 ruiters en amazones komen met hun Forester, fans en begeleiders naar Ermelo om mee te doen aan een dag vol met sport en spel op alle niveaus. Van beginnende ruitertjes tot aan EK deelnemers. Op het programma staat dit jaar ook een rubriek voor eventing pony’s. Gert Naber en Joyce van der Kuilen jureren deze gloednieuwe rubriek waarin we op zoek gaan naar de Forester met de meeste aanleg voor eventing. Dat wordt nog moeilijk kiezen voor de jury want de Foresters doen het de laatste jaren bijzonder goed bij eventing. De dag begint om half negen en de laatste prijsuitreiking is rond 16:00 uur. De toegang is gratis.

Indoor Fryslân: Primeur in het Noorden


Op zondag 19 oktober zal de eerste ‘IJRN Indoor Fryslân’ gehouden worden in manege de Sanjes te Oentsjerk. Het zal voor de eerste keer zijn dat er een wedstrijd voor IJslandse paarden plaats vindt in de provincie Friesland.  Het evenement zal van 10:00 tot circa 16:00 uur duren. Het programma bestaat uit töltproeven, gangenproeven en vlaggenrace. In de middagpauze is er een educatieve show van stoeterij FRÁ SKOTI met de mogelijkheid voor toeschouwers een proefrit te maken op een echt IJslands sportpaard.

Finaledag Nederlands Stamboek voor Tinkers


Op zaterdag 27 september zal het Nederland Stamboek voor Tinkers hun finaledag houden en een behoorlijk aantal Nederlands Kampioenen bekronen. De keuringsdag start met een Reguliere Keuring, waar alle veulens, merries en ruinen welkom zijn. Direct hierop worden de Dagkampioenen bepaald. Alle Tinkers die tijdens het keuringsseizoen van 2014 een 1e premie en Ster hebben behaald, zijn uitgenodigd voor het Centrale Kampioenschap en kunnen hier de titel ‘Nederlands Kampioen’ krijgen.
Maar terwijl de spanning behoorlijk zal stijgen in de keuringsring, wordt er ook nog ondertussen dressuur gereden en gesprongen voor de Finale van de Zomercompetitie. De Rubriek Bestgaand Rijpaard wordt ook verreden en voor de broodnodige ontspanning en ‘lol met je knol’ is de rubriek hindernisbaan aanwezig, waarbij de deelnemers met hun paarden de nodige enge obstakels moeten overbruggen. Het programma begint rond 09.00 uur en zal eindigen rond 18.00. Kijk hier voor meer informatie.

Paarden Coach Congres


Op 27 september vindt het tweede Paarden Coach Congres plaats. Het congres is een gelegenheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, bij elkaar in de keuken te kijken, kennis te verzamelen, kunde te ervaren, informatie uit te wisselen en de laatste ontwikkelingen te volgen. Kijk hier voor meer informatie. 



Geldrop Hippique 2014


Vanaf 26 september tot en met 12 oktober 2014 vindt bij Ruitersportcentrum Manege Meulendijks in Heeze/Geldrop voor de 32e keer Geldrop Hippique plaats. Traditioneel wordt in Geldrop het eerste indoor concours van het seizoen verreden. Gestart wordt met de dressuurwedstrijden pony’s, junioren en Young Riders. Op maandag 29 september worden de voorrondes mennen voor 2- en 4-spannen gehouden met de finale op zaterdagavond 4 oktober. Vanaf woensdag 1 oktober vinden de springwedstrijden plaats voor de basis- en jonge paarden rubrieken. Het weekend worden de Nationale rubrieken verreden. Toppers als Eric van der Vleuten jr., Rob Heijligers en Bianca Schoenmakers strijden dan voor de prijzen. Toegang en parkeren is gratis. Kijk hier voor meer informatie.