danielle heijkoop
danielle heijkoop

Het weekend van Daniëlle Heijkoop

Nieuws

De weekenden van Daniëlle Heijkoop zijn vaak vol, maar dit weekend maakt ze – net als waarschijnlijk de rest van het land – tijd voor de WK wedstrijd van Nederland tegen Mexico.


“Dit weekend heb ik op zaterdag het trainersseminar in Ermelo. Anky doet dat seminar en ik rijd mee met twee paarden, onder andere Eros (v. Jazz) een vijfjarige waar ik veel verwachtingen van heb. Verder rijd ik mee met Kingsley Badari, ook erg leuk! Hij pakt het zwaardere werk ontzettend goed op!

Zondag doe ik in de ochtend mijn eigen paarden en dan heb ik in de middag een clinic in de Betuwe. Erg veel zin in, vind ik altijd leuk om te doen! Lesgeven vind ik sowieso heel erg leuk. Ik heb een aantal leuke leerlingen van wie een groot aantal het heel erg goed doen in de sport. Ze starten op alle niveaus, van B tot Grand Prix.

Zondagavond ga ik natuurlijk voetbal kijken. Dat kijk ik graag, dus ik maak er ook speciaal tijd voor. Mijn vriend Ray voetbalt ook fanatiek, dus dat is gezellig samen.

Verder heb ik naast de paarden weinig tijd om andere dingen te doen. Ik probeer wel regelmatig tijd voor mijn vriend te maken, dan gaan we gezellig uit eten of lekker de stad in om te shoppen.






Daniëlle HeijkoopDaniëlle Heijkoop is een Nederlandse dressuuramazone. Met Siro reed ze op eigen kracht naar het Prix St. Georges niveau. Toen kwam ze er achter dat ze een trainer diende te zoeken die haar naar het zware werk kon begeleiden. Die vond zij in eerste instantie in Coby van Baalen en sinds 2011 in Anky van Grunsven. In de afgelopen jaren heeft Daniëlle zich bekwaamd in de dressuur en heeft zij haar laatste ORUN 4 opleiding gehaald. Daarbij geeft zij veel les aan dressuurruiters geklasseerd van B tot en met Lichte Tour en traint zij paarden voor derden om uit te brengen in de sport. Daniëlle zit met Kingsley Siro in het Olympisch kader.