Amber Barents en Angel
Amber Barents en Angel Foto: Kelsey Kierkels Fotografie

Amber Barents: “Ik vind het belangrijk dat wij beiden van de kleine dingen kunnen genieten”

Fun Grondwerk Horsemanship Recreatie

Toen Amber Barents na een twee jaar durende zoektocht voor het eerst oog in oog stond met de toen zevenjarige Angel, was ze op slag verliefd. De combinatie heeft in het afgelopen jaar grote stappen gezet, maar liep misschien ook iets te hard van stapel. Daarom streeft Amber er nu naar om hun vertrouwensband nóg sterker te maken en samen te genieten van de kleine dingen. 

Overeenkomsten 

Na een twee jaar durende zoektocht naar een eigen paard, kwam de toen zevenjarige Appaloosa-merrie Angel vorig jaar op Amber’s pad. “Ik reed toen al een tijdje western, maar ik zocht een paard waarmee ik ook met andere disciplines aan de slag kon. Zo vind ik buitenrijden en springen ook heel erg leuk.”

“Ik ben eerder al verliefd geworden op het uiterlijk van Appaloosa’s en hoewel ik wist dat het een pittige zoektocht zou worden, besloot ik niet te ver van mijn wensenlijstje af te wijken. Uiteindelijk ben ik via een oproepje bij Angel terechtgekomen. Haar toenmalige eigenaresse vertelde dat mijn wensenlijstje precies overeenkwam met hoe Angel is. En dat bleek geen verkooppraatje te zijn”, lacht ze. 

Goudeerlijk

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Amber en Angel. Al moest Amber wel even wennen aan het pittige karakter van de merrie. “Toch vond ik haar zo leuk dat ik de uitdaging ben aangegaan. En daar heb ik absoluut geen spijt van. Op buitenrit is Angel bomproof; ze kijkt nergens van op. Het is een heel sociaal en zachtaardig paardje. Kinderen vindt ze helemaal het einde. Hoewel ze een sterke eigen mening, waar soms écht even naar geluisterd moet worden, heeft, is ze goudeerlijk.”


Foto: Kelsey Kierkels Fotografie

Verwerken

Aangezien de merrie in de bak de neiging heeft om snel spanning op te bouwen, traint Amber op dit moment voornamelijk op het creëren van ontspanning. “Soms maakt Angels brein overuren tijdens het rijden. Waar ik daar eerst doorheen probeerde te rijden, ben ik er nu achter gekomen dat dat simpelweg niet altijd werkt. Angel heeft op zo’n moment tijd nodig om alles te verwerken. We zijn veel bezig met grondwerk en lassen onder het zadel voldoende pauzes in, zodat ze de tijd krijgt om alles te verwerken. Daar zijn we samen onze weg in aan het vinden.”

Genieten

Dit is dan ook waar Amber zich de komende tijd op wil focussen. “Doordat Angel en ik direct een goede klik hadden, hebben we in de eerste maanden misschien wat stapjes overgeslagen. Voor de komende tijd wil ik vooral aan onze vertrouwensband gaan werken. Ik wil dat wij beiden van de kleine dingen kunnen genieten, op een harmonieuze manier. Uiteindelijk hoop ik eens een trail- of springparcours met haar te rijden, maar alles op z’n tijd. Leuke ritten maken en genieten staat voorop!”, sluit ze af. 


Foto: Kelsey Kierkels Fotografie

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Kelsey Kierkels Fotografie

Afbeelding
Afbeelding