Myrthe de Vries en Seppe Lolke V.
Myrthe de Vries en Seppe Lolke V. Foto: Privébezit

Myrthe de Vries: “Ik hoop mijn ponytijd te kunnen herbeleven met Seppe”

Fun Dressuur Grondwerk Jong paard starten Recreatie

Toen Myrthe de Vries twee jaar geleden een foto van de destijds drie dagen oude Seppe Lolke V. (v. Bouke) voorbij zag komen, was ze op slag verliefd. De amazone droomde er altijd al van om een Barock Pinto in haar bezit te hebben en besloot de kans om hem te kopen dan ook met beide handen aan te grijpen. 

Mooie kans

Iets meer dan twee jaar geleden, toen Seppe slechts drie dagen oud was, zag Myrthe zijn foto voorbijkomen op Facebook en was ze op slag verliefd. “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor bonte paarden, maar Barock Pinto’s zijn in de meeste gevallen echt onbetaalbaar voor mij.”

“Toen ik Seppe’s foto voorbij zag komen bij een kennis, was ik op slag verliefd. Ik was destijds niet op zoek naar een paard, maar besloot toch om te gaan kijken. Hij was nog heel erg onzeker en bang, maar hij sprak me zo erg aan dat ik de uitdaging graag aan wilde gaan. Dit was een hele mooie kans”, vertelt ze. 

Ponytijd herbeleven

Myrthe’s doel met Seppe was vanaf dag één duidelijk. “Ik heb voorheen best wel veel pech gehad met de paarden, dus het lijkt me mooi om Seppe te laten uitgroeien tot een paard waarmee ik mijn ponytijd kan herbeleven. Ik wil een betrouwbaar en lief paard waarmee ik veelzijdig aan de slag kan. Natuurlijk zou het mooi meegenomen zijn als we uiteindelijk de dressuursport in kunnen en het tot Z-niveau schoppen, maar dat is niet waar de nadruk op ligt.”

Opleiden 

Inmiddels is de hengst tweeënhalf jaar oud en staat hij met andere jonge paarden van verschillende leeftijden op het land. “Hij gedraagt zich helemaal niet als een hengst. Hij is onwijs nuchter, knuffelig, lief en grappig, maar heeft wel een scherp randje. Hij is bekend met poetsen en de basis van het grondwerk, dus daar hoop ik door middel van grondwerkles een fijne basis mee te kunnen aanleggen zodra hij daar klaar voor is.”

“Ik vind het belangrijk om Seppe pas zadelmak te maken als het goed voelt. Hij moet er fysiek en mentaal klaar voor zijn. Ik heb voorheen wel getwijfeld om het zadelmak maken uit handen te geven, maar ik wil het toch graag zelf gaan doen. Op die manier kan ik het doen op een manier en tempo waar wij ons beide prettig bij voelen.”

Plezier maken voorop

“Omdat Seppe’s fokker graag een veulen met hem zou willen fokken, zal hij voorlopig nog hengst blijven. Gelukkig is dat vanwege zijn fijne karakter geen probleem. Als hij straks ruin is, hoop ik voornamelijk veel buiten te rijden en aan een fijne basis in de dressuursport te werken. Heel stiekem heb ik het Z altijd als een droom gezien, maar er zit totaal geen druk achter. Als het niet lukt, is het voor mij ook niet erg. Ik wi immers gewoon een leuk paard waarmee ik veel plezier kan maken”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto: Privébezit