trekpaarden
trekpaarden

Weekendtips

Nieuws

Met een hoogstwaarschijnlijke hittegolf is het dit weekend misschien niet ideaal om in het zadel te zitten. Desondanks is er weer genoeg te doen op paardengebied.



Paardenvierdaagse Dwingeloo


Van woensdag tot en met zaterdag vindt voor het 18e maal de Paardenvierdaagse in Dwingeloo plaats. Kijk hier voor meer informatie. 

Paardendagen Tytsjerksteradiel


Van donderdag tot en met zaterdag kun je je hart ophalen tijdens de Paardendagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Garyp. Ook dit jaar biedt het evenement weer een afwisselend en bomvol programma met keuringen, optredens en kampioenschappen. En dat allemaal met gratis entree! Kijk hier voor meer informatie. 

Rabobanktalentenplandag


Zaterdag is het tijd voor de Rabobanktalentenplandag. Om één van de beste paardensportlanden in de wereld te blijven, werkt de KNHS aan talentherkenning en talentontwikkeling. Dit betekent dat door heel Nederland selecties en trainingen plaatsvinden om talentvolle combinaties te selecteren en te begeleiden. Alles wat de KNHS doet op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling, is mogelijk door onze hoofdsponsor Rabobank. Daarom heet ons plan het Rabo Talentenplan. Kijk hier voor meer informatie. 

Concours Hippique Schoorl


Het Concours Hippique Schoorl is één van de grootste outdoor paardensport-evenementen van Noord-Holland en vindt al 46 jaar plaats in het 3e weekend van juli op het landgoed van de Jelgersma Van der Hoop Stichting. Er zijn spring- en dressuurrubrieken. Kijk hier voor meer informatie. 

Ringrijden Nijkerk


In Nijkerk vindt op zaterdagavond aan de voet van de toren, de jaarlijkse ringsteekwedstrijd plaats. Ongeveer 35 aanspanningen nemen deel aan de wedstrijd. Er zijn onder andere prijzen te winnen voor originaliteit, antiek en authentiek en natuurlijk is er een prijs voor de aanspanning die meeste ringen te pakken krijgt. Kijk hier voor meer informatie. 

Power Horse Competition Heeswijk


Op 19 en 20 juli zal de Power Horse Competitie plaats vinden op het terrein aan de Gouverneursweg te Heeswijk-Dinther. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in de prachtige omgeving nabij Kasteel Heeswijk en zal een spectaculair festijn met vele trekpaarden en deelnemers uit Nederland en België worden. De Power Horse Competition is een twee daagse menwedstrijd voor trekpaarden met een gewicht van minimaal 650 kg. Er nemen verschillende rassen deel aan de wedstrijd, naast het Nederlands en Belgisch trekpaard vind je de Ardenner, Duits koudbloed, Vlaams paard en Deens koudbloed. Kijk hier voor meer informatie.