neckrope
neckrope

Weekendtips

Nieuws

Geen reden om je dit weekend te vervelen, de volgende paardenuitjes staan op het programma:



Paardenmarkt Voorschoten


De Voorschotense jaarmarkt is een zogenoemde vrijmarkt van ongeveer 800 jaar oud en is de grootste paardenmarkt van Zuid-Holland. Kijk hier voor meer informatie. 

Aangespannen 4 daagse Etten-Leur


Vier dagen lang wordt er in Etten-Leur dagelijks een route van 35 kilometer gereden. Voor deze 4 daagse zijn er vier verschillende route`s uitgezet door het mooie buitengebied van Etten-Leur, Rijsbergen, Sprundel, Breda, Achtmaal en natuurgebied de Pannenhoef. Kijk hier voor meer informatie. 

Dag van het Gelderse paard


Dit jaar vindt de Nationale Dag van het Gelders Paard plaats op zaterdag 26 juli 2014 in Hengelo, Gelderland. Tijdens de Dag van het Gelders paard vind de finale van de mencompetitie plaats. De combinatie met het hoogste puntenaantal over 2 proeven, wordt uitgeroepen als winnaar van zijn of haar klasse. Kijk hier voor meer informatie. 

Tubbergse Paardendagen


In Tubbergen kunnen menners en ruiters kunnen genieten van drie prachtig, grotendeels over onverharde wegen, uitgezette tochten door het mooie Twents / Duitse coulisselandschap. De routes zijn tussen de 25 en 30 kilometer lang en worden onderbroken door een aantal gezellige pleisterplaatsen waar deelnemers en hun paarden kunnen genieten van een welverdiende pauze. De routes worden duidelijk met bordjes (blauw/geel) aangegeven. Tevens ontvangt elke deelnemer een routekaart en een routebeschrijving. Verdwalen is dus niet mogelijk. Kijk hier voor meer informatie. 

Neckrope versus hoofdstel


Op pensionstal Zieltjens in Schoonrewoerd is zaterdag van alles te beleven. Er is een schriktraining, een grondwerk-demo, een natuurlijk bekapster zal een demonstratie natuurlijk bekappen geven en er is een smid waar je al je vragen bij kwijt kunt. Het hoogtepunt is de uitdaging neckrope versus hoofdstel. Er wordt een parcours gemaakt dat door zowel opgetuigde paarden gereden zal gaan worden als door de ruiters die alleen met neckrope rijden. Dit om te onderzoeken of we met hoofdstel en bit echt meer te vertellen hebben dan wanneer we zonder al die spullen rijden. Een mooie uitdaging waarin controle en beheersing de key woorden zijn. Kijk hier voor meer informatie. 

Paarden picknick en rommelmarkt in Dalmsholte


t Olde Manegepeerd in Dalmsholte houdt op zondag 27 juli van 10.00 tot 17.00 uur weer haar jaarlijkse paarden picknick met rommelmarkt. Kinderen kunnen snuffelen tussen het tweedehands speelgoed voor de helft van het geld. De opbrengst van deze dag gaat naar de 45 uitgewerkte manegepaarden, die na een werkzaam leven in de manege van hun rust mogen genieten. Kijk hier voor meer informatie.