Afkes blog afke boekenblog
Afkes blog afke boekenblog

Boekenblog: Durf Anders

Nieuws

Hoeveel actiefilmpjes heb jij van jezelf en je paard? En wat laten die zien? De enige filmpjes die ik heb, zijn gemaakt tijdens een wedstrijd of les. Het is nooit in me op genomen om mezelf te (laten) filmen terwijl ik een paard zadel, poets of naar de wei breng en dat is een van de vele geweldige tips uit het boek Durf Anders.


“Bestudeer je eigen lichaamstaal eens. Soms hebben we het gevoel dat we heel relaxt staan, maar komen we toch heel streng over,” schrijft Wendy Bleekemolen in haar boek Durf Anders. Ze stelt daarom voor jezelf niet alleen te laten filmen terwijl je op je paard zit, maar ook als je ernaast staat en met hem bezig bent. Op die filmpjes kun je dan niet alleen zien wat jij met jouw lichaam zegt, maar ook wat je paard ‘achter jouw rug te zeggen heeft’. Of je ziet achteraf dat wat pal voor je neus gebeurde, maar wat je op dat moment mistte en ik heb een vaag vermoeden dat dat ook regelmatig gebeurt, bij mij in ieder geval wel. Daarom kan ik ook niet wachten mezelf te laten filmen voor mijn ‘horsemanship-debuut’. Want daar gaat het natuurlijk over: Bleekemolen houdt zich bezig met horsemanship. En ja, ze rijdt inderdaad ook met een westernzadel. En ze runt, samen met Steve Sevenhans, geen gewone stal in België, maar een heuse ranch, de Two Lazy Seven Ranch. Toch hoop ik, voor het geval jij he-le-maal niets hebt met western, dat je verder durft te kijken, want dit boek is ook voor jou. Wees moedig! Het loont.

Durf Anders gaat namelijk over het omgaan met paarden (alle soorten paarden) zowel erop als ernaast. Het boek begint bij de absolute basis, bij de aard van het paard, bij het feit dat het een prooi- en vluchtdier is. “Ja, ja, dat weet ik allemaal, al”, dacht ik, maar al snel las ik dingen die nu net wat anders werden uitgelegd, waardoor er nieuwe kwartjes vielen en ik dacht: “Oh, goh” en “oh, shoot, dat doe ik precies andersom”. En als ik mezelf had gefilmd tijdens het lezen, had ik waarschijnlijk ook kunnen zien dat mijn mondhoeken steeds verder omhoog kwamen. Want ik doe met plezier Anders. Durf jij ook?

Bit mag van schrijfster Wendy Bleekemolen één exemplaar weggeven van ‘Durf Anders’. Deze actie is inmiddels gesloten.


Titel: Durf Anders
Schrijver: Wendy Bleekemolen
Uitgever: Two Lazy Seven Ranch
ISBN Nummer: 9789081953108
Prijs: € 17,50
Durf  Anders, Wendy Bleekemolen
246940
247123
247125
247134
247137