horseball
horseball

NK Horseball in beeld

Nieuws

Afgelopen weekend werd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het Nederland Kampioenschap Horseball gespeeld. In de Amaliahal streden twee ponyteams en drie paardenteams om de titel. De beker bij de pony’s ging naar Horseball Delfzijl (manege Biessum) en bij de paarden naar Brembos uit Roosendaal.


Ook werd door de directeur van de KNHS, John Bierling, het startsein voor de nieuwe Horseball Vereniging Nederland gegeven. Tijdens de aftrap op zaterdag werden de leden van het bestuur en het Horseball forum voorgesteld. De Horseball vereniging staat voor een grote uitdaging. De komende jaren willen ze een toestroom van nieuwe spelers en horseball teams, het liefst in alle regio’s in Nederland.

De KNHS is van mening dat Nederland klaar is voor een nieuwe discipline, een teamsport voor jong en oud, attractief, snel en enerverend maar met het oog op veiligheid voor paard en ruiter. De KNHS gaat zich, samen met Horseball Vereniging Nederland inzetten om jonge ruiters, maneges en paardensportverenigingen enthousiast te maken voor deze nieuwe discipline. De KNHS ziet veel kansen en is bereid daar waar het mogelijk is de vereniging te ondersteunen. In Nederland zijn momenteel vijf pony teams en een viertal paarden teams actief. Omroep Gelderland maakte onderstaand filmpje van de ponywedstrijd.


Bron: KNHS/Horses