Dressuur
Dressuur

Bit Buzz: Wanneer ben je een pro in paardrijden?

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Wanneer ben je nu een pro in paardrijden, wat te doen bij gezwollen benen en gênante momenten die ieder paardenmens kent.



Psychologie


Wanneer ben je nu écht een pro in paardrijden? Is dat als je uren met je paard doorbrengt en er van geniet om in vrijheid te rijden, te poetsen en samen te zijn? Of is dat als je goed bent in vliegende galopwissels en geniet van wedstrijden rijden? Dit lijstje geeft je inzicht in wat nu echt belangrijk is als je een goede ruiter wilt zijn, onder andere: je vecht niet met je paard om hem dingen te laten doen, je voelt je ‘thuis’ in alle gangen met én zonder zadel omdat je de bewegingen van je paard kent en je bent in staat om met je paard mee te ontwikkelen. Lees hier de inzichten.



Welzijn


Gezwollen of dikke benen, wat kan daar de oorzaak van zijn? Paarden kunnen snel zo’n dik been ontwikkelen. Het kan komen doordat een paard dat gewend is veel buiten te staan, nu plots (bijvoorbeeld voor een wedstrijd) een nacht in stal blijft. Maar als het been daarnaast ook warm aanvoelt, is het tijd om de dierenarts te bellen. Lees hier meer over gezwollen benen bij paarden. 



Horseball


Tijdens de internationale wedstrijd Horseball in Ermelo afgelopen weekend bleken het Belgische team RAM 2 en het Nederlandse team Delfzijl de besten. “Er zijn inmiddels zo’n zes teams in ons land. Natuurlijk hopen wij dat dat er meer worden. Daarom geven we regelmatig clinics Horseball op evenementen en maneges om ruiters te interesseren voor deze leuke sport in teamverband. Het is ook heel interessant voor jongens, die dressuur meestal maar saai vinden”, vertelt Pieter Vrijdag, voorzitter van Horseball Vereniging Nederland. Lees hier meer over Horseball.



Fun


Je staat in de lift bedenkt je opeens dat je je nog niet hebt omgekleed, of je komt stalgenootjes tegen op straat en ze herkennen je niet in je ‘normale’ kleren. Gênant! Bekijk hier het hele lijstje van gênante momenten van paardenmensen met grappige gifjes.



Beeld


In het zuidwesten van Frankrijk was er een prachtig festival waarbij er een lichtshow met paardenkostuums was. Heel spectaculair!