neus details
neus details

‘Paardenmishandeling zelden in stal’

Nieuws

Woordvoeder van de politie Oost-Nederland Wim Dirkx zegt dat het opmerkelijk is dat de paardenmishandeling in Empe afgelopen week in stal plaatsvond, schrijft De Stentor. “In bijna alle andere gevallen waarbij paarden en pony’s mishandeld werden, stonden de dieren buiten.”


In de nacht van donderdag op vrijdag werden twee merries mishandeld. Op vrijdagochtend trof de eigenaar de paarden aan met opzettelijk aangebrachte wonden aan de vulva. De dieren werden door een dierenarts van de kliniek De Driehoek in Klarenbeek onderzocht en behandeld.

In ruim een jaar tijd zijn meer dan tachtig paarden en pony’s mishandeld. Een of meer daders steken merries met een puntige stok of een stanley-mes in en rond de geslachtsdelen. De politie zoekt met een landelijk team naar een dader maar heeft nog nooit iemand kunnen betrappen. Namens de politie adviseert Dirkx paardenbezitters alert te zijn, stallen en maneges goed af te sluiten en scherp te letten op de aanwezigheid van vreemden op het erf of de omgeving waarin paarden lopen of gestald staan. Bij verdachte omstandigheden kan er gebeld worden met 0900-8844.

Een woordvoerster van De Driehoek deelde zaterdag mee dat het “naar omstandigheden redelijk goed gaat met de merries”.

Bron: De Stentor 

Eerder geschreven:

Politie vermoedt paardenmishandeling in Empe