horseball
horseball

Bit Buzz: Gratis naar NK Horseball in Ermelo

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Gratis naar NK Horseball, ezel op de achterbank van de politie en test wat voor paardeneigenaar jij bent.



Nieuws


Volgend weekend vindt het tweede Nederlands Kampioenschap Horseball plaats in Ermelo. Het kampioenschap begint op zaterdag 12 december om 17:00 uur en zondag 13 december om 10:30 uur. Om zoveel mogelijk toeschouwers te trekken is de entree en het parkeren gratis. Bekijk hier het filmpje van het kampioenschap in 2014.



Nieuws


Een ontsnapte ezel is door de Amerikaanse politie gevonden. De agenten zetten het dier op de achterbank van hun politieauto. Dit leverde een mooi plaatje op, bekijk de foto hier.



Winter


Er zijn genoeg redenen om de zomer boven de winter te verkiezen. Toch kan de winter ook z’n mooie momenten opleveren voor paardeneigenaren. Denk aan een buitenrit op die prachtige winterochtend als de mist nog om je heen hangt en de straten stil zijn? En je hebt nu eindelijk de tijd om dat nieuwe paard te trainen en beter te leren kennen. Lees hier meer dingen die zo slecht nog niet zijn aan de winter.



Fun


Wat doe jij als je paard zich niet laat vangen en waar ben jij dit weekend te vinden? Oftewel: Wat voor een type paardeneigenaar ben jij? Test het hier!



 Video


In het noorden van Engeland valt er de laatste dagen veel regen. Vlak bij de grens met Schotland is een rivier buiten de oevers getreden waardoor zeven paarden ingesloten raakten. Brandweerlieden probeerden de dieren te redden, maar dat mislukte. Toen besloten buurtbewoners één van de paarden met een lasso en trekker mee te leiden. De rest van de kudde volgde toen.