piggy-bank-621068_1280
piggy-bank-621068_1280

9-jarig jongetje redt paard met verjaardagsgeld

Nieuws

Het zag er slecht uit voor de 17-jarige voskleurige merrie Karazan. Behalve een Canadese paardenslager, was er niemand die het ex-renpaard wilde kopen. Toen de 9-jarige Brandon dit via internet te weten kwam, kon hij niet anders dan actie ondernemen. Zijn verjaardagsgeld, dat moest haar redden!Zelfde haarkleur


“Ik wilde haar per se redden, omdat niemand anders het zou doen” vertelt Brandon. “En omdat haar vacht dezelfde kleur heeft als mijn haar en ik gewoon heel veel van paarden houd”. De moeder van Brandon was ontroerd en besloot haar zoon te helpen. Omdat Brandon net niet genoeg Canadese Dollars had gekregen op zijn verjaardag, heeft zijn moeder stiekem de hulp ingeschakeld van wat vrienden. Iedereen legde wat bij en zo was er genoeg geld om Karazan van de slacht te redden.

Verrassing


Een paar dagen nadat Brandon had voorgesteld zijn verjaardagsgeld te gebruiken om de merrie te redden, kocht zijn moeder haar via een website waar paarden voor de laatste keer te koop worden aangeboden, voor ze naar de slacht gaan. Ze vertelde Brandon dat ze een verrassing voor hem had. Karazan was gered. Maar dat was niet alles, het paard was nu van Brandon! Dit was het beste cadeau dat hij zich kon wensen, en dat gold ook voor Karazan. Het paard is Brandon’s nieuwe beste vriend. “Hij verzorgt haar ontzettend goed en als hij verdrietig is, loopt hij met een handje wortels naar Karazan en is alles weer goed,” vertelt zijn moeder.

Check


Het ontroerende verhaal bleef niet onopgemerkt in de rest van Canada en de Verenigde Staten. Ook paardenliefhebber Don Martello uit North Carolina hoorde het verhaal van Brandon en vond dat het meer waard was dan alleen een ‘like’ op Facebook. Hij stuurde Brandon een check van 650 dollar, een foto van zijn eigen roodbruine renpaard en een brief vol complimentjes over de reddingsactie.

Karazan blijft nu voor altijd op de kleine stal van de ouders van Brandon, waar hij niets tekort komt.

Bekijk hier foto’s van Brandon en Karazan.

Bron: Offtrackthoroughbreds