150330100_ABFweb
150330100_ABFweb

Van hunter naar olympisch dressuurpaard

Nieuws

Afgelopen woensdag maakte de Canadese Megan Lane haar olympisch debuut in de Grand-Prix. Dit deed ze samen met haar merrie Caravella. Voor beide een bijzondere prestatie. Caravella was namelijk voorbestemd om een hunterpaard te worden, en Megan wilde een ‘echte’ baan gaan zoeken.


Ondanks dat beide dus andere plannen hadden, verloopt hun carrière niet zonder succes. Ze vertegenwoordigden Canada tijdens het WK in Caen in 2014, en wonnen vorig jaar een zilveren medaille tijdens de Pan American in Toronto. En nu volgen dus de Olympische Spelen.

Verliefd


Megan kocht Caravella in eerste instantie als hunterpaard, maar merkte als snel dat de merrie liever in de dressuurbaan verscheen. De huntersport is een tak van de paardensport die afgeleid is van de jacht. Het is gericht op comfort en zo min mogelijk teugelgebruik. “Ik werd verliefd op haar. Toen ik haar vond was ik niet op zoek naar een paard en toen ik haar kocht had ik nog geen plannen met haar, ik wist alleen dat ik van haar hield en dat we een goede klik hadden. De rest is geschiedenis!”, vertelt Megan.

Speciaal


“Caravella is een pittige merrie maar we kunnen erg goed met elkaar opschieten. Ze houdt niet van iedereen, het is natuurlijk een merrie”, vertelt Megan lachend. ”Ik denk dat ze altijd een beetje extra probeert te doen dan wat ze eigenlijk kan, en dat vind ik echt speciaal aan haar. Ik heb haar nu acht jaar en we hebben een bijzondere relatie. We kennen elkaar door en door, en het is geweldig om al deze ervaringen op te doen met een paard dat je zoveel vertrouwt. Je voelt je nooit alleen tijdens grote wedstrijden, het is een geweldige samenwerking.”

Springtalent


Toen Caravella voor het eerst bij Megan op stal kwam, liet ze een verpletterende indruk achter. “Toen we haar voor het eerst naar huis brachten, hebben we haar eerst in de paddock gezet. We zagen haar van paddock naar paddock springen, bij welk paard ze maar ook wilde zijn. Ze is zo atletisch, ze kan wel naar de maan springen!” Ondanks dit springtalent heeft de combinatie toch voor de dressuur gekozen.

Debuut


De Canadese amazone is erg tevreden over haar Olympische debuut. “De sfeer kon niet beter, het weer was goed en we reden naar een persoonlijk record! We hebben veel gedaan in de voorbereiding en ik ben iedereen echt dankbaar die me in dit avontuur heeft geholpen. Ik ben gewoon erg blij om hier te zijn!”

Paradepaardjes


Ook in Nederland zijn veel bijzondere paarden te vinden. Bit zet er elke week één in het zonnetje. Heb jij ook zo’n bijzonder paradepaardje? Geef je dan op voor onze rubriek!

Bron: Horses.nl