kus man vrouw
kus man vrouw

Survivalgids voor mannen van paardenmeisjes

Nieuws

In sommige huishoudens wordt het de zonen aangeraden om nooit iets te beginnen met een paardenmeisje. Dat klinkt natuurlijk hartstikke overdreven, maar voor de zekerheid stelde Horse Channel een speciale survivalgids op voor mannen die vallen op een paardenmeisje. Laat ze de volgende tips en regels lezen en het komt vast allemaal goed!Regel #01: Accepteer haar obsessie


Je hoeft echt niet gek te zijn op paarden. Of ze überhaupt leuk te vinden. Maar je moet het wel prima vinden dat je vriendin helemaal geobsedeerd is. Paardenechtgenoot Phil Gilson is al twintig jaar getrouwd met eventingamazone Melanie Helms: “Beoordeel de paardenwereld niet door je eigen ervaring”, geeft hij als tip. “Beoordeel het door de ervaring van je vrouw of vriendin, want anders ziet het eruit als complete verspilling van tijd, energie en geld. Ik denk dat ze er iets uithalen waar wij mannen geen vat op krijgen.”

Regel #02: Werk als een team


Trey Helms is getrouwd met springamazone Alex Helms. Ze wonen in Texas en hun paard staat bij ze aan huis. Trey rijdt af en toe, maar hij ziet zichzelf niet als de grootste paardenvriend van de familie. “Ik rijd om te ontspannen”, vertelt hij. “Maar eigenlijk is het voeren van het paard mijn sport. Dat is mijn bijdrage: we zijn een team. Paardrijden is geen individuele sport, het is een teamding. Ik voer degene die springt.”

Sommige dingen van de paardenhouderij zijn misschien de taak voor een persoon, het teamgedeelte zorgt ervoor dat het leuk is voor iedereen. Paardenmeisjes vinden het verschrikkelijk als ze tijd tussen hun paard en vriend moeten verdelen. Als de mannen in hun leven tijd doorbrengen met hun paard, wint iedereen! Het is natuurlijk niet een vereiste dat de man tijd doorbrengt met het paard. Maar zolang hij zijn vriendin of vrouw ondersteunt in haar hobby, blijft de vrede bewaard.

Regel #03: Accepteer rustig aan doen en wachten


Voor veel ruiters zijn de wedstrijden een belangrijk element van het paardenleven. Of het nu gaat om een wedstrijd in de klasse B, de open dag van de manege of de jaarlijkse buitenrit, de ondersteuning van de man is belangrijk en wordt gewaardeerd.

Houd in gedachten dat er meer manieren zijn om je vrouw of vriendin te ondersteunen. Het hangt allemaal af van haar doelen en jullie persoonlijkheden en relatie. De ene vrouw heeft liever dat haar man op afstand blijft omdat ze gestrest raakt, de ander wil hem continu in haar nek hebben.

Eén belangrijk en onvermijdelijk ding op die wedstrijden is het wachten. Je moet wachten tijdens het losrijden en wachten op de prijsuitreiking. En dan loopt het vaak ook nog eens uit. Charlie Wilson, getrouwd met paardenmeisje Marilee, vertelt: ”Zorg ervoor dat je aanmoedigt en je geduld bewaart. En zorg ervoor dat je klaar bent om je handen uit de mouwen te steken.

De mannen hebben allemaal een favoriet deel van de wedstrijd: “Ik vind het mooi om te zien hoe de ruiters een band opbouwen met hun paard. De wedstrijd staat op een tweede plaats”, vertelt Phil. Charlie gaat het liefst wel voor de competitie. “Het is het mooist als Marilee wint”, zegt hij. “Al maakt het voor mij niet uit als hoeveelste ze eindigt, zolang ze maar plezier heeft in het rijden.”

Het advies van Trey vat dat van Phil en Charlie samen: “Het beste wat je tijdens wedstrijden kunt doen is zorgen dat je beschikbaar bent om haar te helpen. En vraag vooral niet wáarom je moet helpen.” Charlie zegt ook nog dat het niet verstandig is om de ruiter te laten haasten en het niet te zeggen wanneer het rijden niet zo goed ging. Laat haar alleen en gun haar een moment met haar paard. Als laatste wijst Charlie nog op een belangrijke les die hij leerde: “Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg over andere paarden in de wedstrijd. Ik kan het allemaal niet zo goed filteren.”

Bron: Horse Channel