met-zoontje-en-teckel-large
met-zoontje-en-teckel-large

Van Gronings paardenmeisje tot pr-prinses

Nieuws

José Woldring (29) is The Media Nanny. Ze doet de pr voor ‘s werelds beste DJ Martin Garrix en vele andere bekende artiesten. Een wereld vol glitter en glamour. Het contrast met José’s  andere leven, met haar familie en geliefde springpaarden in Groningen, kon bijna niet groter zijn. In Bit 242 een groot interview met The Media Nanny.


Het ene moment staat José Woldring tot in de puntjes gestyled op grote happenings wereldwijd waar haar ‘kleine broertje’ Martin Garrix draait, een dag later loopt ze zonder make-up  in paardrijbroek tussen de paarden in Groningen. Want eigenlijk is paardrijden nog altijd het liefste dat ze doet. Thuis bij haar vader staan haar twee rijpaarden en nog wat jong spul. Hoewel ze door haar drukke werk niet altijd tijd heeft om te rijden, is ze bloedfanatiek en gaat graag op concours. Ze sprong zelfs al internationaal 1,40 meter en heeft net een Z-paard erbij gekocht om weer op niveau uit te kunnen komen. Ze leerde het rijden niet van de minste: vanaf haar dertiende was ze alle vrije uurtjes bij Jur Vrieling op stal te vinden om daar de fijne kneepjes van het vak te leren. Ook haar eerste paard, merrie Puck, werd bij Jur gekocht en leverde al een hele serie mooie nakomelingen waar José op verder kan rijden.

Succesvol pr-bureau


Ondanks haar passie voor paarden was het José vrij snel duidelijk dat ze er niet voor in de wieg was gelegd om daar haar beroep van te maken. “Als je niet het geld of de mogelijkheden hebt om op een bepaald niveau te rijden, dan komt het erop neer dat je je hele leven stallen mest.” Ze vertrok naar Amsterdam voor een studie Media & Entertainment. Door een vriend die dj was, rolde ze in de dancescene en ging voor verschillende artiesten de pr doen. Van het één kwam het ander en inmiddels is The Media Nanny een wereldwijd hoog aangeschreven pr-bureau. De lijst van artiesten die door José’s bedrijf worden vertegenwoordigd is indrukwekkend. Martin Garrix natuurlijk, maar ook Sunnery James & Ryan Marciano, Hardwell, David Guetta en Nielson. Maar eigenlijk vindt ze de pr van een springruiter verzorgen net zo leuk, zo niet leuker, want dat is haar wereldje. Ze verzorgde de website Road to Rio van Maikel van der Vleuten en leidde ook de social media-stroom van Jur Vrieling in goede banen in de aanloop naar de Olympische Spelen van afgelopen jaar.

Meer over José’s werk, paarden en social media-tips lees je in Bit 242

Kijkje achter de schermen

Hoewel José Woldring gewend is om zich tussen de ‘rich and famous’ te bewegen, zijn kapsones haar totaal vreemd. Een interview regelen met deze drukbezette duizendpoot blijkt zelfs het spreekwoordelijke eitje. Er zijn alleen een telefoontje en mailtje naar The Media Nanny voor nodig en binnen een paar uur komt het enthousiaste antwoord al van José zelf: ‘Super leuk!!’ Een datum vinden kost iets meer tijd, maar na wat heen en weer mailen met Laurien, de Executive Assistant van José, kunnen we op een koude novemberzondag terecht in Groningen.

[caption id=”attachment_68131” align=”alignright” width=”300”] Jose met haar zoontje Finn en ‘zijn’ Shetlander Turbo[/caption]

Tijdens het interview blijkt wel waarom The Media Nanny zo goed is in haar werk. José is tot in de puntjes voorbereid. Maar liefst drie setjes kleding – ‘gestyled door Gerlinda Muggen van Horse Rider Classics’ – liggen klaar en ze heeft zelfs al een moodbord met mooie voorbeeldfoto’s samengesteld. Het is nu eenmaal haar werk, goed overkomen in de media. “Ik trek er dan liever wat langer de tijd voor uit, zodat de foto’s zeker weten goed worden.” Perfectionist als ze is, moet alles tot in de puntjes kloppen en voor elkaar zijn. Dat blijkt ook als ze haar twee paarden van de vrachtwagen haalt. Ze zijn om door een ringetje te halen, al haalt José er voor de zekerheid toch nog snel een borsteltje overheen en vet de hoeven nog eens in.

Als even later haar man Felix, zanger van de band Moke, arriveert met zoontje Finn van vier en teckel Lulu, zijn de foto’s met de ‘glamourlook’ al gemaakt en is José inmiddels in paardrijdoutfit gestoken. Nadat ze haar twee springpaarden heeft gereden, kleedt ze zich weer om. Dit keer in fashionable vrijetijds/rijdoutfit, inclusief wollen muts. Nu moet ook zoontje Finn eraan geloven.

Hij gaat maar wat graag met ‘zijn’ Shetlander Turbo op de foto. De hele familie – Felix, vader Sander, zijn vrouw Sonja – en José’s vriendin Abigail en haar dochters, op wiens monumentale Groningse boerderij het interview en de fotoshoot plaatsvinden, helpen mee met de pony poetsen, vasthouden en alles goed neerzetten. Het resultaat mag er zijn en ook het plezier dat iedereen heeft met de dieren spat ervan af. Een geslaagde en superleuke dag, die wordt besloten met het gezamenlijk eten van soep en stokbrood.

actiefoto-graag-teugel-links-wegshoppen-large
jose wolbring media nanny foto fleur