Leonie Hesselink
Leonie Hesselink

Miss World Nederland Leonie Hesselink: ‘Ik blijf toch een paardenmeisje’

Nieuws

De nieuwe Miss World Nederland 2018 is niet alleen fotomodel en een slimme tante, ze is ook nog een echt paardenmeisje. Leonie Hesselink uit Winterswijk werkte op een dekstation, sprong 1,30 meter en maakt in haar vrije uurtjes paarden zadelmak. De student bedrijfskunde ziet de miss-titel als opmars naar wat groters. “Ik hoop dat het deuren voor me gaat openen.” Lees het gehele artikel nu in Bit 259.Daarom ben ik ermee begonnen…


[caption id="attachment_98771" align="alignright" width="300"] Leonie zit hier op haar eigen paard en draagt: • Uvex helm suxxeed glam black € 450 • Schockemöhle Sports Jas Vanity € 139,95 • Schockemöhle Sports rijbroek Delphi Jeans vanaf € 139,95 • Uvex handschoenen Ceravent € 59,95 • Tonics Jupiter rijlaars € 379[/caption]

Paardrijden
“Vroeger hadden we Shetlanders. Als we ‘s nachts van vakantie terugkwamen, ging ik nog met de zaklamp de wei in om te kijken of opa de pony’s wel goed had verzorgd. Ik was een jaar of vier. Mijn vijfde verjaardag herinner ik me nog goed. Ik zat bij mijn ouders in bed en zei vroegen wat ik ging doen. Ik noemde van alles op, maar mijn ouders zeiden: nee, je gaat wat anders doen. Je krijgt paardrijles! Dat was in een longeercirkel. De instructrice stond in het midden, in de kuil. Ze zei dat daar vaak kinderen invielen. Toen was ik natuurlijk ook bang om in de kuil te vallen, maar dat gebeurde niet. Blijkbaar vond ik het rijden erg leuk, want ik doe het nog steeds. Later fietste ik altijd naar school langs een vosje dat in de wei stond. Wat een mooi paard, dacht ik dan. Een paar jaar later kreeg ik mijn eerste pony en dat was dus die vos. Toen ik dertien jaar was kocht opa een tweejarig paard voor me. Dat is Wienieki J, die we nog steeds hebben.”

Modellenwerk
“Mensen zeiden wel eens tegen me dat ik wel model zou kunnen worden. Omdat ik een symmetrisch gezicht heb en er van de zijkant – ‘en profile’ noemen ze dat – blijkbaar goed uitzie. Op een gegeven moment kreeg ik via Hyves de vraag van een fotograaf of ik model voor hem wilde staan. Eerst dacht ik: wat is dat voor kerel, maar hij bleek een professionele fotograaf en heeft foto’s van me gemaakt, voor mijn portfolio. Ik kwam in contact met wat modellenbureaus en zo ging het balletje rollen. In het begin deed ik er nog wat klusjes voor niets tussendoor, maar op een gegeven moment ging dat niet meer. Je wilt je toch professioneel opstellen, het is echt werk.”

Het leukste eraan vind ik…


[caption id="attachment_98768" align="alignright" width="200"] Leonie draagt hier de Dubarry Glanmire laarzen. Deze kosten € 399.[/caption]

Paardrijden
“Toch wel het opleiden. Dat je een jong ‘puppypaardje’ koopt, die nog niets kent en arm bespierd is. Dat je die gaat trainen en gewoon ziet groeien. Ik beleer de jonge paarden zelf. In het begin helpt mijn vader mee. Dat is fijn, want ik weet dat hij niet loslaat. Wat me ook veel voldoening geeft, is als de paarden die ik heb aangereden en opgeleid, goed worden verkocht en een ander er ook plezier mee heeft.”
‘Ik houd van paarden waar wat ‘in’ zit’

Modellenwerk
“Soms denk ik wel eens: als ik dit fulltime moet doen, weet ik het nog niet hoor. Je moet tijdens klussen toch vooral heel veel wachten. En ik ben nogal een ongeduldig type. Maar ja, als dat het enige is... Wel heel leuk vind ik dat ik mijn eigen baas ben. Ik ben zzp’er en kan dus zelf beslissen of ik werk. Ik zei altijd al dat ik niet voor een baas zou willen werken. Ik zit bij zes modellenbureaus en als ze bellen, kijk ik of ik de klus wil doen en tijd heb. Meerdaagse klussen in het buitenland vind ik erg leuk, bijvoorbeeld bruidsshows lopen. Ik ontmoet ook veel mensen, dat is leuk en het is vaak gezellig op de set. Er zit ook een voordeel aan. Zo leer je steeds meer mensen uit het vak kennen en kun je weer nieuwe klussen krijgen.”

Het meest trots ben ik op…


Paardrijden
“Dat één van mijn vorige paarden bij John Whitaker is terechtgekomen en het daar goed doet. Hij springt nu op 1,45 meter niveau. Dat is toch gaaf?!”
‘Gaaf toch? Een van mijn paarden is bij John Whitaker terechtgekomen’

Modellenwerk

[caption id="attachment_98769" align="alignright" width="300"] Leonie draagt hier: • Schockemöhle Sports jas Careen € 239,95 • Schockemöhle Sports shirt Pamela style € 59,95 • Schockemöhle Sports rijbroek Eleonore € 179,95 [/caption]

“Toch wel de titel Miss World Nederland. Ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen. Ik wilde zelfs de week van tevoren nog naar Ibiza gaan om shows te lopen. Daar waren mijn ouders niet zo blij mee, dan kon ik namelijk de generale repetities van de missverkiezing niet doen. Dus zegde ik de show op Ibiza af. Ik was ook van plan om, na de finale op zondag, maandag lekker uit te slapen en op dinsdag met mijn afstudeerscriptie te beginnen. Nou, dat liep dus even anders.”

Op deze manier versterkt paardrijden het modellenwerk en andersom


Het blijft even stil. “Hm, lastige vraag. Ja, misschien toch wel om jezelf te blijven. Bij de paarden liep ik altijd in rijkleren rond. Voor paarden maakt het toch niet uit hoe je eruitziet, alleen hoe je je gedraagt. Het maakt mij wel uit hoe ik eruit zie, maar ik blijf er wel nuchter bij, zal nooit nep doen. Ik heb snel door of ik een klik heb met een paard en kan ook vrij goed inschatten hoe mensen zijn. Kan ik ze wel of niet vertrouwen? Dat is wel handig in dat wereldje. Eigenlijk neem ik het Achterhoekse motto ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ mee naar de modellen- en misswereld.”

Leonie – Miss World & model


Op 10 juni werd Leonie Hesselink (25) uit het Winterswijkse gehucht Kotten gekozen tot Miss World Nederland. Dat betekent dat ze zich niet alleen een jaar lang als Miss World mag inzetten voor goede doelen acties, fotoshoots, evenementen en promoties, maar ook dat ze op 8 december meedoet aan de wereldwijde Miss World verkiezing in China. Daar heeft Leonie geen hoge verwachtingen van, maar ze had ook nooit verwacht dat ze de Nederlandse Miss World-verkiezing zou winnen.


Weetjes over Leonie:
• Sinds Leonie Miss World is, traint ze regelmatig bij Radmilo Soda, de personal trainer die bekend is van het tv-programma Obese.
• Natuurlijk gaat Leonies hele familie mee naar China voor de internationale Miss World-verkiezing.
• Leonie woont afwisselend bij haar ouders in Kotten en bij een vriendin in Amsterdam.
• Ze heeft twee zussen: Manon (28) en Daniëlle (22). En, jammer maar helaas voor de mannelijke lezers, ze heeft ook een heel leuke vriend.


Leonie, het paardenmeisje
Hoewel het in de toekomst misschien anders is, kennen de meeste mensen Leonie nu nog van het paardrijden, niet van haar modellenwerk. Sinds jongs af aan is ze actief op wedstrijden, eerst heel allround (dressuur, springen, cross, viertal), later voornamelijk in de springsport. Met haar eigen merrie Wienieke J (v. Quasimodo Z), sprong ze op 1, 30 meter niveau. Ook werkte ze een poosje op Dekstation de Radstake in Heelweg, waar ze jonge paarden zadelmak maakte. Vanwege een blessure wordt Wienieke J niet meer gereden, maar ingezet voor de fokkerij. Ze kreeg al veulens van Ultimo, Casco de la Vie en El Salvador en is drachtig van Casago. De El Salvador heeft ze nog in bezit, daarnaast koopt Leonie elk jaar een driejarig paard om zadelmak te maken, op te leiden en te verkopen. Nu ze Miss World is, heeft ze even geen tijd om te rijden en heeft ze haar jonge paard in opleiding bij een andere amazone gestald.


 

 
Logo_Sports_CMYK
Tonics
0K9B4000-2 (Large)
Opening (Large)
Leonie Hesselink
Leonie Hesselink
tonics rijlaars
Leonie Hesselink