meisje dame paard liefde vriendschap sunset
meisje dame paard liefde vriendschap sunset

Zeg het met paarden: Man is jaloers op paard

Nieuws

Hallo Afke. Mijn vriendin heeft een paard en is vaker bij hem dan bij mij. Als ze wel bij mij is, praat ze best veel over haar paard. Het klinkt misschien gek, maar ik ben een beetje jaloers. Hoe zorg ik ervoor dat ze mij net zo leuk vindt? Guus

Antwoord: Arme Guus. Dit is zeker een nieuwe vriendin en je eerste paardenmeisjes? Ik zal je een spoedcursus geven.
Een paar jaar geleden maakte ik voor de Facebook-pagina van Bit een valentijnskaartje. Dat kaartje gaf volgens mij aan wat alle paardenmeisjes stiekem denken. De tekst luidde: “Ik hou van je. Heel veel. Bijna net zoveel als van mijn paard”. Sorry Guus, maar dat is wat jouw vriendin waarschijnlijk ook denkt. En dat ligt niet aan jou. Het ligt aan het paard. Want hij is echt geweldig. Hij is sterk en stoer, maar ook zacht en teder. En hij is er altijd voor haar en hij begrijpt haar. Hij kan natuurlijk ook niet weg en kan gelukkig niet praten, maar dat terzijde. Nog een pluspunt: hij heeft geen dubbele agenda. Dat weet je bij mannen - en andere mensen - nooit zeker.
Er is dus maar één manier om ervoor te zorgen dat zij jou net zo leuk vindt. Je moet je laten ombouwen tot paard. Of, en dat is misschien gemakkelijk, je moet gaan paardrijden. Want dan kunnen jullie samen naar stal en over paarden praten. En wie weet vind je het wel hartstikke leuk. In dat geval zit je gebakken, want er is een overschot aan vrouwen in de paardenwereld en als het met deze vriendin niets wordt, vind je er zo weer een nieuwe. Veel geluk!
-Afke
Afke Teunen schrijft al twintig jaar over paarden. Ze is tekstschrijver, géén therapeut. Het opvolgen van haar advies is dan ook op eigen risico 😉

Over Zeg het met paarden

Misschien herken je dit: een vriendin van stal moppert over haar chagrijnige broer en jij stelt voor om hem als een bokkig paard te benaderen. En die tip vindt ze nog zinvol ook! ‘Zeg het met paarden’ werkt net zo. In deze tweewekelijkse vragenrubriek worden paarden en paardengedrag gebruikt om antwoord te geven op persoonlijke vragen van ruiters. Want paarden begrijpen we tenminste.

Heb jij een vraag, durf je dat aan? Mail naar Redactie@bitmagazine.nl

paard meisje liefde samen vriendschap
valentijnskaart afke