Valentijn
Valentijn

Zo win je het hart van een paardenmeisje

Nieuws

Proberen een paardenmeisje te versieren is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Als je niet op vier benen loopt en hinnikt, kan het lastig zijn om überhaupt haar aandacht te krijgen. Maar niet getreurd: aangezien je inmiddels al op de site van Bit bent beland, zit het met je doorzettingsvermogen wel goed! Volg deze tips, dan zit je binnen no time romantisch naast elkaar op de bank (met een paardenfilm).



1. Een schoon bed


Niet voor haar, maar voor haar gehoefde vriend. En met ‘bed’ bedoelen we eigenlijk ‘stal’. Misschien is uitmesten niet het romantische idee dat je voor ogen had om je paardenmeisje mee te veroveren, maar we beloven je: een kwartiertje poep scheppen is niets in ruil voor de eeuwige liefde die je ervoor terug krijgt. Bonus-tip: trek je shirt uit en laat je spierballen zien. Oh, en niet onbelangrijk: om een paardenmeisje hier mee te verrassen, zul je wel op tijd moeten opstaan. Anders is de kans groot dat ze het zelf al heeft gedaan.

2. Redder in nood


Heb je wel eens een lekke band geplakt voor een vriendinnetje? Bij paardenmeisjes werkt dat net zo goed, alleen zijn er wat meer zaken die kapot kunnen gaan op stal. Neem je gereedschapskist mee en stel voor om eindelijk die piepende staldeur te smeren/het hek te repareren/het scheve wiel van de kruiwagen recht te zetten. Ze zal voor eeuwig bij je in het krijt staan, en anders is het in ieder geval vast goed voor een dikke kus op je wang.

3. Nieuwe spullen


Er is geen enkel paardenmeisje dat een nieuwe rijbroek zal weigeren! Zoek wel van tevoren uit hoeveel er nog op je bankrekening staat voordat je het paardenmeisje op jouw kosten meeneemt naar de ruitersportzaak. Als je later nog samen uit eten wil bij een ander restaurant dan de friettent op de hoek, kun je beter een leuk zadeldekje of een mooie borstelset voor haar kopen...

4. Praktisch


Je hebt het al gemerkt: paardenmeisjes zijn in de eerste plaats praktisch ingesteld, en romantiek komt pas veel later. Een ontbijt op bed zal ze zo snel mogelijk naar binnen proppen, anders is ze te laat op stal om te voeren. Een ring verdwijnt binnen de kortste keren in een jaszak of tussen het stro. Hoge hakken en een net jurkje? Daar kan ze toch niet mee de paarden uit de wei halen? Ben je dus op zoek naar een cadeau, denk dan praktisch en degelijk. Ze heeft vast nog wel een paar dekens liggen die hoog nodig gewassen en gerepareerd moeten worden...

5. Samen uit


Verras je Valentijn met kaartjes voor een leuke show. Een internationaal concours, bijvoorbeeld. Lees jezelf van tevoren in over alle bekende topruiters en hun paarden, zodat je het paardenmeisje kan laten merken dat je meer weet over paardensport dan ‘springen is met die hekjes, toch?’. Ze zal waarschijnlijk reageren met een oneindige stroom moeilijke woorden als ‘barrage’, ‘appuyement’ en ‘piaffe-passage’, maar dat betekent dat ze enthousiast is en graag alles met je deelt. Je hoeft er alleen maar bij te knikken en ‘uhuh’ te zeggen.

Naar een idee van Horse & Hound