staart wei
staart wei

Politie zoekt paardenmishandelaar in Babberich

Nieuws

De politie doet onderzoek naar de verwondingen van een paard, schrijft Zevenaar112. Het paard liep in een weiland aan het Witte Kruis in Babberich. Gezien de aard van verwondingen gaat de politie er van uit dat die door menselijk handelen zijn veroorzaakt en dat er sprake is van mishandeling.


De dierenpolitie was donderdagmiddag door de eigenaar van het dier gewaarschuwd. Op basis van eerste waarnemingen gaat de politie er van uit dat er sprake is van mishandeling. Nader onderzoek door onder meer de forensische opsporing zal dat moeten aantonen. Over de aard van de verwondingen en waar op het lichaam wil de politie nog geen mededelingen doen, dit is immers daderinformatie.

De politie adviseert in zijn algemeenheid paardenbezitters alert te zijn; stallen en maneges grondig af te sluiten en scherp te zijn op de aanwezigheid van vreemden op het erf of de omgeving waarin paarden lopen of gestald staan.
Paardenbezitters en eigenaren worden verzocht in geval van constatering van ernstig letsel bij een paard, hiervan melding te maken bij de politie. In voorkomend geval wordt door politie en dierenarts getracht vast te stellen of er sprake is van een misdrijf en of er dus vervolgonderzoek noodzakelijk is.

Als je getuige bent van een mogelijke mishandeling van een paard bel dan het alarmnummer 112. De politie wil in deze zaak graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als je je informatie liever anoniem meldt, kunt je deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Zevenaar112