hoofd details
hoofd details

Paard mishandeld met mestvork of priem in Laag Soeren

Nieuws

In Laag Soeren is een paard vorige week vrijdag met een puntig voorwerp in zijn hoofd gestoken. Het AD schrijft dat de ruin Adwoa in zijn kaak werd gestoken en het maar net overleefde.


De mishandeling schokte eigenaar Sabine de Beer. “Het steekvoorwerp is zelfs een halve centimeter in zijn kaak gegaan. Ik hoop maar dat hij herstelt.” Ze ontdekte de wond ‘s ochtends. ”Ik zag meteen dat het geen wond was die hij in de stal had opgelopen. Daar zijn geen voorwerpen waar hij zich zo aan kan bezeren dat het een steekwond van enkele centimeters diep kan maken.

In Utrecht concludeerden ze dat het paard expres is gestoken. “Vermoedelijk met een mestvork of een priem, zeiden ze.” Uit een 3D-scan bleek dat zich in het hoofd van de Anglo-Arabier al een groot abces had gevormd, die met spoed is verwijderd. De wond moet dagelijks enkele malen uitgespoeld worden en er is een drain aangelegd. “Er blijft troep uitkomen, dus we moeten afwachten hoe hij herstelt”, zegt De Beer.

Haar paard moet nog zeker twee weken in Utrecht blijven voor behandeling. De rekening is ondertussen al opgelopen tot 2.000 euro, en daar komen de kosten voor de dierenartsen nog bij. Omdat De Beer geen - dure - zorgverzekering heeft voor haar paard, draait zij zelf op voor die kosten.

De politie heeft volgens De Beer slechts een telefonische melding opgenomen van het incident. “Ze zijn niet eens bij de stal komen kijken.” De andere paarden in de stal, waar geen camera’s hangen, zijn ongedeerd gebleven.

Bron: AD