paard detail buik algemeen wei
paard detail buik algemeen wei

Ook in Ulvenhout paard mishandeld

Nieuws

In een weiland in het Brabantse Ulvenhout is vandaag een paard mishandeld, dat meldt Omroep Brabant. Volgens agenten ter plaatse zou de merrie zijn bewerkt met een scherp voorwerp.


De eigenaar van de merrie meldde de mishandeling rond twee uur vanmiddag. De politie doet onderzoek naar de zaak. Een dierenarts kwam ter plaatse om het dier te behandelen.

Volgens buurvrouw Lonneke De Bock-Geerts zei de politie dat ze denken dat het gaat om de landelijke dierenbeul. De buurvrouw heeft zelf ook paarden en is erg geschrokken. “Ik werd door mijn man gebeld dat de paardenbeul bij ons in de buurt was geweest, dus ik ben meteen naar huis gekomen. Toen ik de merrie zag met al dat bloed op haar benen, sprongen de tranen me in de ogen.”

Volgens de eigenaar van het mishandelde paard moet de beul de paarden al langer in de gaten hebben gehouden. “Ik was er ‘s ochtends om half elf nog geweest. Toen ik om kwart voor twee terug kwam was de merrie toegetakeld. De eigenaar heeft inmiddels maatregelen genomen en de halsters van de paarden verwijderd. “Tegen zo iemand kun je je niet wapenen, laat staan op heterdaad betrappen. Maar als ik ‘m te pakken krijg, is hij nog niet jarig.”


Bron: Omroep Brabant