100727482_ABFweb
100727482_ABFweb

Paard mishandeld in Haarlo

Nieuws

In het Gelderse Haarlo is maandagavond rond 19.15 uur een paard mishandeld. Het paard werd gewond aangetroffen in het weiland. De wonden van het paard zijn inmiddels gehecht en het paard maakt het naar omstandigheden goed. De politie onderzoekt de zaak.


Vanuit haar woning hoorde en zag de eigenaresse dat haar paard enorm tekeer ging en angstig door de wei rende. Toen zij naar haar paard keek zag ze een onbekende man vanuit de wei weglopen. Ze ging naar het paard toe om hem naar de stal te brengen. Op stal haalde ze de vliegendeken van het paard en zag ze dat hij een verwonding had op zijn rug. De wond moest door een dierenarts worden gehecht.

Oren en ogen open


De eigenaresse van het dier waarschuwt een ieder voor de dierenbeul. “Dus hou je oren en ogen open. Bij alle verdachte situaties gewoon politie bellen, zij zijn heel druk met alle zaken omtrent deze beul”, aldus de eigenaresse. Ze vertelt dat ze een verdachte man uit de wei heeft zien rennen. Deze verdachte man is tussen de 1.75 en 1.80 m lang, is blank, heeft een normaal postuur en droeg zwarte kleding.

Getuigen


De politie hield een buurtonderzoek maar dat heeft nog niet geleid tot het oplossen van deze zaak. De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. Tips kunnen worden doorgegeven via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

De reeks paardenmishandelingen gaan helaas maar door. Lees hier adviezen van de politie op het gebied van preventie en opsporing.

Bron: Berkelland FM / Nieuws uit Berkelland