150630209_ABFweb
150630209_ABFweb

Tip Vai Bruntink: denk ‘out of the box’

Nieuws

Elke week krijg je een tip van een deskundige. Deze week is de tip afkomstig van dressuuramazone Vai Bruntink.

[caption id=”attachment_46654” align=”alignright” width=”210”] Vai Bruntink[/caption]

“Mijn tip aan jullie is: denk eens ‘out of the box’! Enige jaren geleden zijn we in contact gekomen met paardentrainer Will Rogers. Hij is vooral bekend vanwege zijn clinics met Tristan Tucker.

Grondwerk


In het begin was ik best wel sceptisch en ook onwetend over zijn werkwijze maar toen ik met een van mijn eigen paarden tegen een specifiek probleem aan liep heb ik Will eens om hulp gevraagd. Zijn aanpak heeft me toen zeer positief verrast en hij heeft me veel bruikbare extra vaardigheden geleerd. Deze vaardigheden passen we momenteel ook toe bij de hengsten. Met hengsten is het vaak toch een stuk moeilijker om hun concentratie te behouden en middels wat grondwerk merk ik dat ze beter geconcentreerd en gehoorzaam blijven. Het is ook bijzonder dat deze benadering geheel zonder dwang aan een halster gedaan wordt.

Stel jezelf open


Dit werk was voor mij totaal nieuw maar inmiddels is het een onderdeel geworden van onze training. Zo zie je maar dat je ook van andere traningsmethodes iets kunt oppakken wat een positieve aanvulling kan zijn voor je training. Kortom stel jezelf open om iets te leren van een ander.”

“Ik geef de pen dan ook graag door aan Will Rogers.”

Bron: Bitmagazine
150209105_ABFweb
150223298_ABFweb