handen details
handen details

Tip Charlotte Fry: Blijf gemotiveerd en vastberaden

Nieuws

Elke week krijg je een tip van een deskundige. Deze week is de tip afkomstig van dressuuramazone Charlotte Fry.

[caption id=”attachment_55134” align=”alignright” width=”312”] Charlotte Fry[/caption]

“Voor jonge mensen zoals ik die succesvol willen worden, maar kampen met de financiële ondersteuning in hun carrière, kan het voelen alsof het bereiken van de top sport onrealistisch is. Ik geloof echter dat als je graag genoeg wilt en een goede ‘drive and motivation’ hebt, geld echt niet het belangrijkste is om succesvol te worden.

Om de top te bereiken moet je een hele lange tijd hard werken en elke kans grijpen die op je pad komt. Zelfs als het gaat om dingen buiten je comfortzone.

Ik heb het geluk dat ik uit een “dressuurfamilie” kom. Al op jonge leeftijd begon ik met het trainen op verschillende paarden. Maar ik heb altijd geleerd dat als ik wilde paardrijden, ik er hard voor moest werken.

Na mijn schoolperiode wist ik het zeker: mijn droom is om op een dag mee te doen aan de Olympisch Spelen. Maar ik besefte ook dat ik nog lang niet goed genoeg was om bij die droom in de buurt te komen. Toen stelde mijn trainer Carl Hester voor om te gaan werken in Nederland bij Van Olst Horses en te trainen bij Anne van Olst. Meteen wist ik dat ik die kans moest aangrijpen als ik mezelf wilde verbeteren en om een stap dichter bij mijn doel te komen.

Ik werk nu anderhalf jaar bij van Olst Horses en ik heb al zoveel geleerd en ze hebben mij zoveel geweldige kansen gegeven zoals het winnen van mijn eerste U25 Internationale GP, het rijden van een Olympisch paard, het winnen van mijn eerste Young Riders Internationaal, het rijden van Hengstencompetities en zoveel dingen meer waarvan ik voorheen alleen maar droomde. Zij hebben die dromen kunnen verwezenlijken.

De grote stap nemen om te verhuizen en te trainen in het buitenland is een van de beste beslissingen van mij leven. Deze kansen geven mij ervaring, wat niet met geld te betalen is.

Ik denk dat het voor iedereen mogelijk is om hun doelen en dromen te bereiken als je bereid bent om hard te werken. Ook als je een rot dag hebt en het gevoel hebt dat je het niet kunt, blijf gemotiveerd en vastberaden, dat brengt je dichterbij je dromen.”

“Ik wil de pen doorgeven aan Imke Schellekens-Bartels.”
charlotte fry