eczeem
eczeem

Bit Buzz: Onderzoek geeft inzicht in behandeling staart- en maneneczeem

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: Meer inzicht in de behandeling van staart- en maneneczeem, tips van springruiters en tips voor paardenfotografie.



Onderzoek





Dankzij een onderzoek is er nu meer inzicht in de behandeling van staart- en maneneczeem. Dankzij het onderzoek van Chantal Meulenbroeks is er meer bekend over het ontstaan van de aandoening. Dit biedt kansen voor betere diagnostiek en behandelmogelijkheden. SME is een veel voorkomende allergische huidaandoening bij paarden en pony’s waar nog geen effectieve preventie- of behandelmethoden voor zijn. Bovendien is er grote behoefte aan een betrouwbare diagnostische test voor SME, dat momenteel uitsluitend op basis van de klinische verschijnselen wordt vastgesteld. Lees hier meer.



Springen


Ben jij een fanatieke springruiter en wil jij weten hoe je je paard beter kan trainen? Dan zijn tips van topruiters natuurlijk welkom! Lees hier welke oefeningen je moet doen om het juist landen aan te moedigen, hoe je je zelf rustig houdt en hoe je het strakste parcours rijdt.



DIY


Prachtige foto’s van je paard maken? Lees hier de tips van paarden- en outdoorfotograaf Emma Drabble. Zo vertelt ze dat het heel belangrijk is dat je een passie hebt voor hetgeen je op de foto zet. Hoe vang je het juiste moment en wanneer geef je je model een pauze?



Fun


“Wanneer mijn vrienden me niet begrijpen, is dit de plek waar ik heen ga. Wanneer het een slopende werkdag was met een hoop druk en zeurende mensen, dit is waar ik heen ga. Wanneer ik me onzeker voel over mijn uiterlijk of kleding, dit is waar ik heen ga.” Voor veel van ons paardenmensen zal dit herkenbaar zijn. Lees hier de rest van dit prachtige stuk tekst.



Beeld


“Paardrijden is geen sport” No way! Met een dagje op stal verbranden we meer calorieën dan wij zelfs denken. Check het in dit filmpje!