Paardenkamp
Paardenkamp

Bit Buzz: Ruim 1000 euro voor de oudjes in Soest

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt je dagelijks je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: Ruim 1000 euro voor De Paardenkamp, leer de perfecte vliegende wissel van dressuuramazone Laura Tomlinson en nominatie en nieuw paard voor Rixt van der Horst.



Nieuws


De Paardenkamp in Soest is een van de organisaties die gekozen is in de goede doelenactie van 123inkt.nl. Het paardenrusthuis ontvangt 1080,29 euro. Mensen konden hun stem uitbrengen op de verschillende doelen. In totaal werd er een ton onder verschillende organisaties verdeeld.



Opmerkelijk


Rixt van der Horst is niet alleen genomineerd tot Paralympisch sporter van het jaar, ze heeft ook nog eens een reservepaard voor de Olympische Spelen in Rio erbij. Rixt heeft nu twee zwarte parels op stal. Het is de tweede keer dat ze door Sportgala Fryslân is genomineerd voor de titel. Vorig jaar won ze die.



Instructie


De Engelse Laura Tomlinson toont samen met Phoebe Peters hoe je de perfecte vliegende wissel kunt maken. Zie de video hieronder en lees hier het verhaal (met groter videobeeld).



Wegdromen


Horse and Hunk probeert de harten van paardenliefhebbers sneller te laten kloppen, door telkens een mooi plaatje uit de Horse and Hunk-kalender te tonen. Wij willen jullie dat natuurlijk niet weerhouden. De opbrengst van de kalender gaat overigens naar het Brooke Hospital for Animals.




Liefde is…


Samen even een dutje doen.