Verbetertips voor dressuurproef
Verbetertips voor dressuurproef

Bit Buzz: Zo houd je je hand stil

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt je dagelijks je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: Zo houd je je handen op de juiste manier stil, politie haalt paard van het spoor en hoe houd je paardrijden leuk voor jongens?



Rijtechnisch


Houd je handen stil. Hoeveel instructeurs roepen dat niet naar hun leerlingen. Maar een paard beweegt als hij loopt, hij houdt zijn hoofd niet stil. Zou je je handen echt stil zetten, dan werk je je paard behoorlijk tegen. Denk nou niet dat zo’n vastgezette hand alleen iets is voor beginners. Menig wedstrijdruiter bezondigt zich eraan, meestal om het paard in een houding te dwingen. Lees hier hoe je voor een juiste stille hand zorgt.



Nieuws


In Amerika hebben twee afzonderlijk partijen een aanklacht ingediend over het beleid van medicijnen en dopingregels. Volgens de partijen zijn de regels en maximaal toegestane waardes oneerlijk voor de deelnemers. Een van de advocaten vind dat de regels niet meer van deze tijd zijn: “Toen de regels werden bedacht werd aangenomen dat als je bepaalde middelen kon vinden bij een test, dat ze dan ook effect hadden op de prestaties van de paarden. Nu zijn de onderzoeksmethoden echter zo verfijnd dat je zelfs de allerkleinste hoeveelheden kunt vinden, maar dat ze met zo’n concentratie helemaal geen effect kunnen hebben op de prestaties van een paard.” Lees hier verder.



Nieuws


De politie heeft samen met een dierenarts een paard van het spoor gehaald tussen Amersfoort en Apeldoorn. Het paard liep op het spoor in de Veluwe, waardoor de trein richting Enschede niet verder kon rijden. De trein kon op tijd remmen, maar het paard bleef voor de trein lopen. De politie moest het paard vangen en kreeg hulp van een reiziger, die in het dagelijks leven dierenarts bleek te zijn. Lees hier verder.



Fun


Nu het winter is en je paard niet de weide op kan, staat hij vaker op stal of op de paddock. Sommige paarden verzinnen dan de gekste dingen om zichzelf bezig te houden. Zo kom je erachter dat niet, maar dan ook niets onverwoestbaar is en blijkt mest heel leuk om mee te spelen. Tenminste, dat vind je paard. Lees hier waar je allemaal achterkomt zodra je je paard op een paddock houdt.



Fun


Als jongen moet je in de paardenwereld je mannetje kunnen staan. Letterlijk, want alles rondom paarden is ingericht voor meisjes. Er zijn bijvoorbeeld bijna geen rijbroeken te vinden zonder roze of glitters, zoals je las in deze Bit-blog. Hoe houd je paardrijden dan toch leuk voor jongens? Lees hier de tips!