Staart
Staart

Bit Buzz: Last van spanning tijdens het rijden?

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: Last van spanning tijdens het rijden?, het vieste paard van het Britse leger is overleden en wanneer is je paard voldoende afgekoeld na de training?



Instructie


Zowel beginners als gevorderden hebben er wel eens last van: spanning. Er kan sprake zijn van spanning bij het paard, maar ook bij de ruiter. De grote vraag is: hoe los je het op? Het begint bij het herkennen en het erkennen van het probleem. Dan is er een aantal dingen die je kunt doen. Lees snel verder!



Nieuws


Het cavaleriepaard Sevvy is op 30-jarige leeftijd overleden. De schimmel stond bekend als het vieste paard van het Britse leger, omdat hij het zo heerlijk vond om te rollen. Het dier heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Lees verder.



Welzijn


Je paard goed opwarmen voor de training is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om deze af te sluiten met een cooling down. Hoe weet je of je paard voldoende is afgekoeld na de training? In de winter kan dat mogelijk sneller zijn, vanwege de lagere temperaturen. Lees verder.



Fun


Bij de expositie Horsepower zijn negen sculpturen te zien die de overgang van natuurlijke paardenkracht naar mechanische paardenkracht laten zien. De beelden zijn nog tot en met 14 februari te bewonderen in het Louwman Museum in Den Haag.



Video


Wanneer komt de politie te paard in actie? Zie het in dit filmpje.


 

 

 

 

 
Staart