mesthoop
mesthoop

Bit Buzz: Dit zegt je mesthoop over je persoonlijkeid

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: zadeldieven actief in Noord-Limburg, zo voelt een nieuweling op stal zich snel thuis, en dit zegt je mesthoop over jouw persoonlijkheid.



Nieuws


In Noord-Limburg zijn pensionstallingen en maneges extra waakzaam nadat eerder deze week bij verschillende bedrijven vijftien zadels werden gestolen. De dieven braken staldeuren open om binnen te komen en namen volgens een gedupeerde de duurste zadels mee. Lees hier verder.



Onderzoek


Essentiële oliën zouden uitkomst kunnen bieden in de strijd tegen de Staphylococcus xylosus-bacterie. Dat stelt een team van Italiaanse onderzoekers. De bacterie leeft voornamelijk in het neusslijmvlies bij paarden en kan onder andere huidaandoeningen veroorzaken. Met name thijmolie en oregano-olie zouden effectief zijn tegen de bacterie. Meer over het onderzoek lees je hier.



Tips


Soms is het moeilijk om vrienden te maken als je nieuw bent op een stal of manege. Zeker voor onervaren ruiters kan het vaste ‘stalkliekje’ best intimiderend zijn. Als ervaren paardenmens kun je deze nieuwelingen gemakkelijk een handje helpen. Horse Channel geeft je een aantal handige tips om nieuwe paardenmensen zich snel op hun gemak te laten voelen. Klik hier voor de lijst met tips.



Fun


Ben je trouw en kalm of ongemotiveerd? De manier waarop jouw mesthoop eruit ziet, zegt meer over je persoonlijkheid dan je denkt... Tijd om een klapstoeltje bij de mesthoop neer te zetten en het uitmestgedrag van je stalgenoten te observeren ;-) Ga naar Hourse & Hound voor de complete lijst met mesthoop-persoonlijkheden.



Beeld


Een paard dat vanuit vrijheid springt, is op zichzelf al behoorlijk indrukwekkend. Film dat in slow-motion en je krijgt onderstaande, prachtige video. Kijk en geniet!