bakslepen rijbaan
bakslepen rijbaan

Zo vind je een baan in de paardenwereld

Nieuws

Een baan als groom op een bekende dressuurstal, een voerspecialist of toch op kantoor bij een groot paardenblad? Er zijn heel veel verschillende banen te bedenken in de paardenwereld, maar hoe krijg je nou die droombaan? Wij geven je tips!



Geschikt voor de baan


Kom je een te gekke baan tegen en wil je gaan solliciteren? Zorg er dan wel voor dat je geschikt bent voor de baan. Vaak staan er een aantal eisen bij de vacature waar een sollicitant aan moet voldoen. Voldoe je maar aan twee van de tien eisen? Dan is het waarschijnlijk geen goed idee te solliciteren. Zorg ervoor dat je aan minstens twee derde van alle eisen voldoet, zo voorkom je teleurstellingen.

Wees voorbereid


Ken het bedrijf, bekijk de website en vraag aan andere mensen of zij het bedrijf kennen. Zo kom je alles over het bedrijf te weten en kun je alle vragen beantwoorden.

Ken je CV


Weet wat er allemaal op je CV staat, zowel de bedrijven als de periodes dat je er gewerkt hebt. Je kunt ook vertellen wat je bij deze bedrijven gedaan hebt en wat je wel en niet beviel aan deze werkplek. Wanneer je vragen hierover krijgt kun je deze nauwkeurig beantwoorden.

Kleed je netjes


Het klinkt zo logisch, maar kleed je netjes wanneer je op sollicitatie gaat. Wanneer je bij een stal solliciteert als groom is het misschien wat overdreven om in je pak langs te komen, maar een rijbroek is ook geen goed idee. Je kleding moet goed aansluiten bij de baan waar je naar solliciteert en natuurlijk representatief zijn.

Focus


Houd je aandacht erbij. Niet alleen tijdens het gesprek, maar ook tijdens een korte introductie of misschien wel bij de lunch. Je moet te allen tijde de vragen kunnen beantwoorden en een goede indruk achter kunnen laten.

Stel vragen


Bedrijven hebben veel vragen over jou, maar jij ook vast over het bedrijf of de werkplek. Stel deze vragen vooral, zo kom je alleen maar meer te weten en toon je interesse.

Netwerk


Bouw een netwerk op. Mensen om je heen kunnen je helpen een leuke baan te vinden. Begin bijvoorbeeld eens met vrijwilligerswerk op een manege of bij concoursen. Zo leer je nieuwe mensen kennen, zij kunnen je misschien aanraden bij bedrijven die vacatures open hebben staan.

Social Media


Er zijn steeds vaker vacatures te vinden via social media, houd deze dus goed in de gaten. Sluit je aan bij groepen en like pagina’s van bedrijven die je interessant vindt. Komt er een vacature voorbij, dan zie jij het als een van de eerste en kun je snel reageren.

Lees meer:  6 Beroepen in de paardenwereld waarbij je niet hoeft uit te mesten

Bron: Horse & Hound