150703154_ABFweb
150703154_ABFweb

5 Vakantiebaantjes in de paardenwereld

Nieuws

Je hebt vakantie en wilt graag een extra zakcentje verdienen. Wat is er dan leuker dan geld verdienen in de paardenwereld? Hierbij vijf ideeën voor vakantiebaantjes in de paardenwereld!1. Manege


Veel maneges kunnen wel een extra handje gebruiken in de vakanties. Hun medewerkers willen immers zelf waarschijnlijk ook wel met vakantie. Bel een manege in je buurt eens op of ga eens langs en vraag of ze misschien hulp nodig hebben.

2. Wedstrijdhulp


In de zomer zijn er regelmatig wedstrijden. Hier zijn altijd veel mensen bij nodig om alles in goede banen te leiden. Vaak is dit vrijwilligerswerk, maar er zijn ook secretariaten die een vrijwilligersvergoeding of volledige vergoeding betalen. Misschien verdiend dit iets minder, maar het is altijd leuker dan vakkenvullen ;-) .

3. Trainingsstallen


Trainingsstallen hebben eigenlijk hetzelfde probleem als maneges. Personeel wil ook graag op vakantie. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde, trek eens de stoute schoenen aan en bel om te vragen of ze hulp kunnen gebruiken.

4. Ponykampen begeleiden


Vind je het leuk om ook nog iets met kinderen te doen? Misschien kun je wel helpen met het begeleiden van ponykampen. Leuk extraatje, vaak kun je intern verblijven en misschien kan zelfs je eigen paard nog wel mee!

5. Paarden verzorgen


Veel paardeneigenaren gaan niet op vakantie omdat ze de zorg voor hun paard liever niet uit handen geven. Maar misschien ken je wel iemand die graag een dagje weg wil en iemand zoekt om voor zijn of haar paard te zorgen. Deze dagzorg kun je gemakkelijk op je nemen. Bespreek alles goed met de eigenaar van het paard en je bent zomaar een dag paarden oppas.

Bron: Bitmagazine.nl