180716289_ABFa4
180716289_ABFa4

Opmerkelijke paardenbaan: Straat-paardenpoep-ruimer in Duitsland!

Nieuws

Werken in de paarden is een droom van veel paardenliefhebbers. Ben je een dierenliefhebber, houd je van buiten zijn en ben je proper aangelegd? Dan hebben wij de vakantiebaan voor jou gevonden! Op het eiland Hiddensee in Duitsland zoeken ze per direct een ‘medewerker technische dienst en straatreiniging’, ofwel paardenpoepopruimer.


Jouw taak is namelijk: ‘dagelijkse opruiming van paardenuitwerpselen op de openbare wegen, paden en pleinen op het eiland Hiddensee’.

Droom-paardenbaan?


Het klinkt vast niet zo aantrekkelijk, Paardenpoepverzamelaar, maar het is een uiterst belangrijke taak op het eiland. Want er valt veel aan mest op te ruimen. Op het eiland zijn bijna geen auto’s te vinden maar vindt het vervoer vooral met paarden plaats. Het bekendst zijn de Kremserwagens die door paarden worden voortgetrokken en de toeristen het hele eiland rondrijden. Maar paardenmestverzamelaar word je daar niet zomaar! Er zijn nog best wat eisen verbonden aan deze job.

Vaardigheden en competenties van een ‘Pferdeäpfelsammler’


Er wordt van je verwacht dat je ‘vriendelijk en competent’ bent naar de toeristen toe, omdat je daar net zoveel mee te maken krijgt als met paardenmest. Wat er dan onder het ‘vriendelijk en bekwaam’ naar toeristen toe verstaan wordt, staat niet duidelijk beschreven in de advertentie. Misschien moet je gezellig kunnen kletsen over de verschillen in kleur van het te rapen paardenspul? Of moet je het leuk vinden om te vertellen over de gemiddelde hoeveelheid mestballen die je verwerkt op een dag? Of wat je allemaal voor creatieve dingen kunt doen met paardenmest? Het klinkt wel een beetje vreemd.

Bij je nieuwe baan wordt ook verwacht dat je ‘zelfstandig, nauwkeurig en verantwoordelijk te werk gaat. Vanzelfsprekend, want mest ruimen is een uiterst secure bezigheid die zeer zorgvuldig uitgevoerd moet worden ;-)!

Daarnaast wordt er van je verwacht dat je vaardigheden bezit als ‘technisch goed onderlegd’ en ben je in ‘fysiek goede conditie’. Verkijk je daar niet op, want het is een 40-urige werkweek die volgens een flexibel schema moet worden uitgevoerd, ook op zon- en feestdagen. Om van technische vaardigheden bij het poepscheppen nog maar niet te spreken. Wie weet niet hoe zwaar het is! Om nog even extra aan te geven hoe belangrijk je bent als mestboy or -girl eindigen ze de vacature nog heel enthousiast met de zin: Met uw inzet en capaciteiten draagt u bij aan de duurzame ontwikkeling van het toerisme van het eiland Hiddensee.

Stukloon


De vraag die dan bij ons overblijft is: Wat verdien je eigenlijk met deze verantwoordelijke job? ‘Vast geen bal’ zal je denken. Dat valt mee lijkt: ‘Wij bieden prestatie-afhankelijke beloning’. De vacaturedeskundigen onder begrijpen dit meteen, dit is kassa! Want de vacatures waar geen bedragen worden genoemd, zijn degene met de meeste financiële potentie. Maar bij de Hiddensee weten ze ook wel dat mestballen rapen een vak apart is en per stuk beloond moet worden. Dit wordt vast goed betaald en dat is vast de reden dat het contract voor deze droombaan op dit bijzondere Oostzee-eiland helaas maar tot 31 oktober duurt.

Voor wie geïnteresseerd is: Urlaubsinsel sucht Pferdeäpfelsammler.

Bron: www.spiegel.de