groom
groom

(Bij)baan in de paardenwereld

Nieuws

De eerste zomerdagen hebben zich al aangediend en de zomer komt nu echt in zicht. Heb jij een lange zomervakantie en zoek je nog een bijbaan in de paardenwereld? Hieronder een handig lijstje met mogelijke paardenbijbaantjes 😊


 • Groom voor een wedstrijdruiter

  Paarden verzorgen vind je natuurlijk super leuk en dat je kun je bij deze baan combineren met een zakcentje verdienen. Als groom zorg je ervoor dat het paard er piekfijn uitziet voor de wedstrijd en je helpt de ruiter voor, tijdens en na de wedstrijd.
 • Hulp op de manege

  Op de manege is altijd wel hulp nodig. Met zoveel paarden op één plek is er altijd wel hulp nodig bij het uitmesten, voeren, helpen met opzadelen en nog veel meer. Vraag eens na bij een manege bij jou in de buurt waar je bij kunt helpen. Vaak is er ook wel een open dag tijdens de zomermaanden waar hulp bij nodig is.
 • Ponykampen begeleiden

  Je wilt eigenlijk nog wel op ponykamp, maar je bent er inmiddels te oud voor. Een bijbaan als ponykampbegeleider is dan een goede mogelijkheid om toch nog op ponykamp te kunnen gaan. Je krijgt al het plezier van een ponykamp, wat meer verantwoordelijk en een vergoeding. Een win-win situatie!
 • Hulp bij een pensionstal

  Bij een pensioenstal zullen de werkzaamheden er een beetje hetzelfde uitzien als bij een manege. Er zijn veel paarden die in ieder geval gemest en gevoerd moeten worden. Maar op een pensionstal moeten er vaak ook paarden gelongeerd worden en naar de wei of stapmolen gebracht worden. Op een pensionstal kun je soms ook nog veel leren van de eigenaar. Misschien kun je wel bij een fokkerij terecht en daar meer leren over bloedlijnen en hoe het fokken van een veulen in zijn werk gaat.
 • Buitenritten begeleiden

  Nog een ontzettend leuke bijbaan is buitenritten begeleiden. Vaak kan dit in het bos en/of het strand. Meestal heb je hier wel een ruiterbewijs voor nodig.
 • Fotograferen op paardensportevents

  Heb je een passie voor fotograferen en een goede camera? Wellicht kun je foto’s maken bij paardenevenementen tijdens de zomerperiode.
 • Paardenoppas

  Er zijn veel paardeneigenaren met paarden aan huis. Een grote luxe, behalve wanneer je als eigenaar op vakantie wilt. Wanneer je veel ervaring hebt met paarden kun je aanbieden om op het paard te passen tijdens de vakantie van de eigenaar. Misschien kun je zelfs even op een pensionstal passen? Zo kom je er meteen achter dat paarden houden hard werken is 😉
 • Les geven

  Je eigen opgedane kennis overbrengen op anderen kan een hele leuke (bij)baan zijn. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst een opleiding tot instructeur volgen.

Wanneer je nog op zoek bent naar de ideale baan in de paardenwereld, lees dan zeker de tips uit het artikel: Zo vind je een baan in de paardenwereld

Hoe heb jij je (bij)baan in de paardenwereld gevonden?

Bron: Bitmagazine.nl