20170516_165503
20170516_165503

De Kruising: Tinker x Fries

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje?


De Kruising:


Tinker x Fries


Naam: Davinci


Stokmaat: +/- 1.60 m


Geslacht: ruin


Kleur: kastanjebruin


Iedereen zijn mond valt open bij het zien van zijn schoonheid en zo ook die van Ilona Namink. Zij verzorgt Davinci nu zo’n vier maanden en ook zij werd direct verliefd op zijn uiterlijk. Davinci is een tienjarige kruising Tinker x Fries. Waarom voor die combinatie werd gekozen, is onbekend. De eigenaar van Davinci zag de ruin ongeveer een jaar geleden te koop staan en kocht hem.

Koele van een Tinker


Ilona vindt dat goed te zien is dat er Fries in Davinci zit. “Zijn bouw heeft het meeste weg van een Fries. Zijn karakter is vrij koel. Ik denk dat hij dat van de Tinker heeft. Alleen als je op buitenrit gaat, springt hij voor elke auto twintig meter opzij. Verder test hij zijn ruiter graag op leiderschap. Onder het zadel kan hij best nog wel eens streken uithalen. Je moet hem direct laten zien we de baas is, anders zal hij geen stap vooruitzetten. Wanneer je eenmaal zijn respect en vertrouwen hebt, gaat hij zowat voor je door het vuur.”

Springen gaat niet


Heel vaak rijdt Ilona niet. “Het is mijn verzorgpaard, dus ik probeer een keer per week te komen. Ik longeer hem en rijd hem.” Ze is recreatieruiter, maar traint ook dressuurmatig met Davinci. “Daarbij vindt hij het lastig om stelling te geven, maar dit gaat al steeds beter. Springen kan hij echt niet op dit moment, maar daar komt misschien ooit nog wel verandering in.”

Vind je de kruising Tinker x Fries een aanrader?


“Ik vind deze kruising zeker een aanrader! Friezen zijn best heet in het hoofd en als je dan de Tinker x Fries hebt, dan zijn ze wat koeler. Ook zijn ze fijn om mee te werken en lief in de omgang.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Bron: Bitmagazine.nl
IMG-20170613-WA0005
tinker fries347