9iE8AjJLz3wK9v0Qv3vl8KQ1BXNFDShPawRxsQg6qk0njmNHnfFrsKOP7Jvz0Dyx9-y8BFF6gGkYtlErjQQGDclRGu3mgMPEWAlXKp3I8XDajpf5o40QxMwc9m5VOW10U
9iE8AjJLz3wK9v0Qv3vl8KQ1BXNFDShPawRxsQg6qk0njmNHnfFrsKOP7Jvz0Dyx9-y8BFF6gGkYtlErjQQGDclRGu3mgMPEWAlXKp3I8XDajpf5o40QxMwc9m5VOW10U

De Kruising: Shetlander x Dartmoor

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje. Vandaag de kruising Shetlander x Dartmoor.


De Kruising:


Shetlander x Dartmoor


Naam: Mevisto


Stokmaat: 1.09 m


Geslacht: ruin


Kleur: Donkerbruin


Mevisto kwam op het pad van Leon Vorenholt, omdat hij een bomproof pony zocht. “Voor Mevisto hadden we een Shetlander die op een wedstrijd met me aan de haal ging. Dit was tijdens een Bixie menwedstrijd. Ik vond het mennen toen niet leuk meer. Via via hoorden we dat Mevisto te koop stond bij Alie Boekelo.”

Karakter van een Shetlander


Mevisto is een kruising tussen een Shetlander en een Dartmoor, een ras dat verwant is aan de Shetlander en niet veel groter is. Daarover weet Leon alleen wat van het karakter te vertellen. “Wat betreft zijn karakter heeft hij het meest van een Shetlander.”

Gelijk een klik


,,Nadat Alie hem weer had opgepakt (hij had ruim een jaar niks gedaan) konden we komen kijken. Toen ik achter Mevisto ging zitten, hadden we gelijk een klik.  Hierdoor kwam het plezier weer terug in het mennen en ben ik weer wedstrijden gaan rijden met Mevisto. Ik rijd dressuur en vaardigheid met hem.”

Marathons


“In de winter rijd ik ook indoormarathons met hem. Daar genieten we allebei heel erg van. Deze pony heeft veel plezier in het rijden van vooral vaardigheid en marathon. Dressuur vinden we allebei niet zo leuk, maar dat is de basis, dus dat blijven we wel doen.”

Inmiddels 17 jaar


“Mevisto is inmiddels 17 jaar oud en heeft nog steeds plezier in het rijden. Ons grootste succes was toch wel het Hippiade kampioenschap 2015 M-vaardigheid. Afgelopen jaar zijn we tweede geworden in de Noordercup indoormarathon enkelspan pony’s. Mevisto is inmiddels L-dressuur en Z- vaardigheid.”

Vind je de kruising Shetlander x Dartmoor een aanrader?


“Mevisto heeft mij weer vertrouwen gegeven en hoe!. Hij is altijd bereid om voor mij te werken. Het is een zeer liefdevolle betrouwbare pony. Mijn doel met hem is gewoon lekker blijven rijden zolang hij er plezier in heeft. Lukt het hem niet helemaal meer, dan mag hij bij ons oud worden.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Bron: Bitmagazine.nl
15541340_230692764023307_4653437232087484941_n-1