20180314_160448 (1) (1)
20180314_160448 (1) (1)

De Kruising: Dartmoor x Shetlander

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje. Vandaag de kruising Dartmoor x Shetlander.


De Kruising:


Dartmoor x Shetlander


Naam: Lucardi


Geslacht: ruin


Stokmaat: 1.18 m


Kleur: zwart


Pikzwart is hij, met een klein wit voetje: de kruising van Jill van Coolwijk. Waarom er voor deze kruising is gekozen, weet ze niet, maar ze heeft er een lekker eigenwijze pony aan.

Voor de kar


Lucardi is nu vijf jaar oud en toen Jill hem kreeg, kon hij naar eigen zeggen nog helemaal niets. “Lucardi loopt voor de kar en hij wordt bereden. Ik heb hem zelf alles moeten leren, want hij kon nog helemaal niks. Met inrijden heb ik de hulp gehad van twee meiden.”

Slecht luisteren


Haar pony is volgens Jill erg geschikt voor datgene wat ze ermee doet. “Luuk, zoals ik hem vaak noem, is zowel in mennen als rijden erg goed. Hij loopt mooi ontspannen en vindt het zelf ook allemaal leuk. Ik denk dat hij heel erg geschikt is voor de wedstrijdsport.” Toch heeft hij ook een mindere eigenschap, vindt Jill en dat is dat hij niet zo goed kan luisteren.

Kleur van Dartmoor


Zijn donkere kleur kan hij van beide kanten hebben geërfd. In elk geval van de Dartmoor. Het karakter van Lucardi komt volgens Jill zonder twijfel van een Shetlander. “Hij is behoorlijk eigenwijs, net als een Shetlander. Hij heeft soms ook wel Shetlanderstreken, zoals ontsnappen uit zijn stal. En hij krijgt altijd zijn touwtje los.”

Ruime gangen


Als je kijkt naar zijn uiterlijk dan is zijn hoofd volgens Jill een combinatie van een Shetlander en een Dartmoor. “Zijn gangen heeft hij duidelijk meer van de Dartmoor. Hij loopt namelijk erg mooi ruim.”

Vind je de kruising Dartmoor x Shetlander een aanrader?


“Jazeker, het is echt een droompony.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Bron: Bitmagazine.nl
IMG-20180523-WA0000
Screenshot_20180615-195757