30273FA5-9964-4EFD-A23C-B71F07980771
30273FA5-9964-4EFD-A23C-B71F07980771

De Kruising: Andalusiër x New Forest

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje


De Kruising: Andalusiër x New Forest


Naam: Dexter


Geslacht: ruin


Stokmaat: 1.54 m


Kleur: bruin


“Dexter is een kruising van temperament en robuust en koel in de kop. Een elegante verschijning die met wederzijds respect door het vuur gaat voor mij”, beschrijft Ingrid Dijkers haar 6-jarige paard. Hij heeft een Andalusiër als vader en een New Forest-pony als moeder. “De fokker heeft mogelijk bewust gekozen om een mooie Spanjaard met temperament te gebruiken. Ik heb begrepen dat de moeder van Dexter een robuust en ouderwets type New Forest is.”

Nog aan het groeien


Ingrid heeft Dexter nu ruim twee jaar in haar bezit en hem zelf opgeleid. “Toen hij bij mij kwam, was hij 4 jaar oud en nog een dunne grote D-pony. Inmiddels is hij 1.54 en nog steeds aan het uitgroeien.”

Aalstreep


Bijzonder is dat hij een aalstreep heeft. Dat komt soms voor bij New Forest-pony’s. Hij had de flinke hals van een Andalusiër, maar die is volgens Ingrid inmiddels wat afgenomen. Zijn gangen zijn ook kort, maar die worden wel steeds ruimer nu hij sterker wordt.  Hij heeft wel een klein koppie en dat heeft hij waarschijnlijk van zijn mama.”

Eenkennig


“Hij is behoorlijk eenkennig en alleen met wederzijds respect bereid om door het vuur te gaan voor mij. Dex is werkelijk dapper en stoer. Niks is hem te gek. Hij stapt zo bij een benzinepomp naar binnen. Dat maakt hem allemaal niets uit.”

Vind je de kruising Andalusiër x New Forest een aanrader?


“Ik vind het een ideale kruising omdat je toch een flinke E-pony hebt en een mix aan goede eigenschappen: harde voeten, droge benen, lenig. En hij heeft heerlijke gangen om op mee te liften.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Bron: Bitmagazine.nl