387BEF65-F328-4728-BAE2-3B0272511F3C
387BEF65-F328-4728-BAE2-3B0272511F3C

De Kruising: Franse Draver x Groninger

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje. Vandaag de kruising Franse Draver x Groninger.


De Kruising:


Draver x Groninger


Naam: Miles (Mothers Finest)


Geslacht: ruin


Stokmaat: 1.65 m


Kleur: vos


“Miles is een echte liefdesbaby. Een Franse draverhengst brak uit en bezocht een Groningermerrie. En toen was daar Miles!”, vertelt Francisca Kuiper. Miles, zijn officiële naam is Mothers Finest, is nu zeven jaar oud.

Hollands ras


Francisca heeft Miles dit jaar gekocht. Waarom ze voor hem viel? “Kijk eens naar dat koppie! Miles is een nuchter paard dat zich niet gauw druk maakt om iets, en dat past erg goed bij mij. Maar vergis je niet, hij is zeker geen dooie. Hij doet graag wat met je en is pienter genoeg om nieuwe dingen snel op te pikken. Ook hou ik wel van de wat ‘meer paard’-rassen. En hij is deels Groninger wat ik dan weer heel gaaf vind, aangezien dat ras echt Hollands. Het heeft nog wat van het oudere type paard weg.”

Buitenritten


“Ik rij voornamelijk buiten met Miles. Zijn fokker heeft zelfs een week met hem door de Eiffel getrokken, dat is echt waar hij is thuis is. Ook doe ik grondwerk met hem, loswerken en oefeningen aan de hand om zijn balans te trainen. Miles is dressuurmatig namelijk nog niet veel gewend wat ik dan wel weer leuk vind hem dat te leren. Ook zet ik Miles in als coachpaard samen met mijn andere paarden.”

Eten


En hoewel hij bereid is altijd zijn best te doen voor wat je van hem vraagt, is Miles toch het meest bedreven in eten. Hij heeft een enorme eetlust volgens Francisca. Maar in het werk heeft hij toch ook een voorkeur: “Hij geniet het meeste van de buitenritten.”

Groninger uiterlijk


Je kunt volgens Francisca goed zien dat er Groninger in haar paard zit. “Miles heeft best veel van een Groninger uiterlijk. Groot hoofd, korte sterke benen, grote hoeven en een korte maar stevige romp.” Toch heeft hij ook eigenschappen meegekregen van de draver. “Zeker het draftempo wat hij af en toe laat zien en de knieactie.”

Lomp


Veel minpunten kan Francisca niet noemen, maar er zijn er toch een paar: “Een ander zou hem lomp kunnen vinden. Hij komt gauw in je ruimte en als je hem daar niet in corrigeert heb je hem al gauw in je jaszak, haha. Maar hij laat zich daarin wel makkelijk corrigeren. En uitgebreid poetsen is niet zo aan hem besteed. Hij wordt dan ongeduldig en gaat heen en weer lopen.”

Vind je de kruising Franse Draver x Groninger een aanrader?


“Hij heeft de werklust en nuchterheid van een Groninger en de pienterheid van een draver. Ik vind het een hele fijne mix.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Bron: Bitmagazine.nl

 
67FD51C6-A56F-47BB-811A-1634A5D8D5D6
3E4E3011-11AE-4230-BB0B-A0D94A3C6E9B