Maaike en Lana
Maaike en Lana Foto: MP_fotografie

Maaike van Roij: “Lana heeft een hart van goud, dus ik neem haar streken voor lief”

Fun Rassen Recreatie Vrijheidsdressuur

Maaike van Roij en haar Haflingermerrie Lana zijn van alle markten thuis. Van de basisdressuur, springen, buitenrijden en vrijheidsdressuur tot een menparcours onder de man; de combinatie draait haar hand niet om voor een uitdaging en is gek op afwisseling.

Op slag verliefd

Toen Maaike eind 2016 op zoek ging naar haar eerste eigen paard, werd ze op slag verliefd op de drieënhalfjarige Haflingermerrie. “Ik was altijd al gek op Haflingers en kwam via een vriendin bij Lana’s advertentie uit. Hoewel er meer dan 300 reacties waren, besloot ik toch een poging te wagen en een berichtje te sturen. Toen ik haar eenmaal in het echt zag, was de keuze snel gemaakt. Tijdens het proefrijden maakten we ons eerste sprongetje en wist ik meteen dat ik voor haar wilde gaan”, vertelt ze. 


Foto: MP_fotografie

Streken 

“Hoewel ik eigenlijk op zoek was naar een iets ouder paard, zag ik in het kopen van een jong paard ook veel voordelen. Zo kon ik haar mooi naar mijn eigen hand gaan zetten. Lana en ik zijn samen aan de slag gegaan en kwamen al snel tot de conclusie dat afwisseling echt ons ding is. We houden van springen en buitenrijden, maar hebben twee jaar geleden ook een aantal keer deelgenomen aan een menparcours onder de man. Dat vond Lana echt geweldig!”, vertelt ze enthousiast. 

“Hoewel Lana een ‘my little pony’-uitstraling heeft met haar lange manen, kan ze ook echt een draak zijn. Ze heeft absoluut geen kwaad in de zin, maar kan wel erg jolig en springerig worden als ze enthousiast is. Gelukkig kan ik daar alleen maar om lachen. Ze heeft een hart van goud en is enorm mensgericht, dus die streken neem ik voor lief”, lacht ze. 


Foto: Tessa Bezemer Fotografie

Genieten

Dat de merrie vorig jaar gediagnostiseerd werd met artrose, weerhoudt de combinatie er niet van om fanatiek bezig te blijven. “Ik had altijd voor ogen om oefencrossen met Lana te gaan rijden, maar dat doel heb ik vanwege haar gezondheid toch maar achter mij gelaten. Ik vind het vooral belangrijk dat ze zich comfortabel voelt bij wat we doen en plezier heeft, dus daar gaan we ons op richten; gewoon lekker genieten met z’n tweeën. Haar artrose maakt haar echt niet minder leuk”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Tessa Bezemer Fotografie / MP_fotografie

Afbeelding
Afbeelding