Lieke en Caydo
Lieke en Caydo Foto: Privébezit

Lieke Kusters over haar soulmate Caydo: “We maken er op onze eigen manier altijd iets leuks van”

Fun Recreatie

Lieke Kusters en haar bijna veertienjarige Caydo hebben in de afgelopen twee jaar een bijzondere band weten op te bouwen. Ze pakten het rijden in de bak samen op en wisten spelenderwijs steeds een stukje verder te groeien, wat resulteerde in een succesvol wedstrijddebuut. 


Foto: Sharon Fotografie

Bijzondere klik

Hoewel Lieke hiervoor een tuigermerrie had, kwam ze na verloop van tijd tot de conclusie dat het karakter van een koudbloed beter bij haar past. Ze besloot haar merrie te verkopen en reisde stad en land af op zoek naar een brave koudbloed. Haar perfecte match bleek echter slechts een dorpje verderop te staan. 

“Ik was op slag verliefd op Caydo toen ik zijn advertentie zag. Hoewel hij eigenlijk boven mijn budget was, besloot ik zijn voormalige eigenaresse een berichtje te sturen met wat ik hem te bieden heb. Ze gaf mij de kans om te komen kijken en besloot hem na de eerste bezichtiging voor een lagere prijs aan mij te verkopen. Ze zag de klik die we vanaf het eerste moment hadden”, vertelt ze. 


Foto: Ereprijs fotografie

Soulmate

De ruin is ingereden in het bos en had nog weinig dressuurervaring toen hij bij Lieke kwam. “Door middel van lessen hebben Caydo en ik het rijden in de bak stapje voor stapje opgepakt en onlangs hebben we zelfs onze eerste dressuurwedstrijd gereden!”, vertelt ze enthousiast. “We hebben een lange weg afgelegd en het was niet altijd makkelijk, maar spelenderwijs maken we er op onze eigen manier toch altijd wat leuks van.”

“Sinds ik hem naar onze huidige stal heb verhuisd, is hij enorm opgebloeid. Hij voelt zich hier thuis, zit super goed in zijn vel en geniet ook enorm van de buitenritjes die we maken. Ik heb plezier maken voorop staan en zie Caydo echt als een gezinslid. Hij is mijn ‘soulmate’”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding