Maite Schrijvers en Unalda
Maite Schrijvers en Unalda Foto: Nikki Media & Fotografie

Maite Schrijvers over 24-jarige Unalda: “Buitenrijden is echt haar ding”

Fun Oudere paarden Rassen Recreatie

Voor wie zich geen eigen paard kan veroorloven of voor wie eerst nog iets meer kennis wil maken met het hebben van paarden zijn verzorgpaarden de ideale oplossing. Zo verzorgt Maite Schrijvers maar liefst vier paarden: Unalda, Zipper, Moqui en Rulana. De amazone heeft plezier maken hoog in het vaandel staan en gaat dan ook graag op buitenrit met haar favoriete Fjordenmerrie Unalda. 

Contact gehouden

Waar veel ruiters en amazones van jongs af aan al in het zadel te vinden waren, begon Maite eind 2021 pas met paardrijden. “Ik ben destijds ook in aanraking gekomen met paardenfotografie, wat mij uiteindelijk bij mijn eerste verzorgpaard heeft gebracht”, vertelt ze. 

“Aan het einde van de zomer van 2022 wilde ik graag een Fjord op de foto zetten. Zo ben ik bij de eigenaresse van mijn vier huidige verzorgpaarden terechtgekomen. We hebben na de fotoshoot altijd contact gehouden en toen ze in het voorjaar van 2023 vroeg of het mij leuk leek om eens met haar andere verzorgster mee te gaan op buitenrit, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. Sindsdien ben ik daar niet meer weggegaan.”

“Buitenrijden is haar ding”

“Unalda, de Fjordenmerrie waar ik mijn eerste buitenrit op maakte, is inmiddels al 24 jaar oud, maar is nog topfit. Ze is van nature een beetje op zichzelf, maar bloeit helemaal op op buitenrit. Ze heeft constant haar oortjes naar voren en wil het liefste niets anders dan hard galopperen. Dat is natuurlijk super voor haar leeftijd. Hoewel de andere paarden ook gek zijn op grondwerk, maak je Unalda daar niet blij mee. Buitenrijden is echt haar ding”, vertelt Maite enthousiast. 


Foto: Privébezit

Vertrouwen

“Hoewel Unalda mij altijd een veilig en vertrouwd gevoel geeft, ben ik vorig jaar hard van haar afgevallen op buitenrit. De schrik zat er best wel lang in, maar dankzij Unalda heb ik het vertrouwen uiteindelijk toch weer teruggevonden. Dat maakt haar ook zo bijzonder voor mij. Je kunt iedereen op haar rug zetten, ze zal nooit een stap verkeerd zetten.”

Genieten

“Ik heb geen grote doelen voor ogen met de paarden en geniet vooral van kleine overwinningen. Ik bekijk het per dag en weet dat er onwijs veel paardenliefhebbers zijn die verzorgpaarden zoeken, dus ik ben heel erg dankbaar voor het feit dat ik er vier heb”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Nikki Media & Fotografie / Privébezit

Afbeelding