Dominique en Mack
Dominique en Mack Foto: Privébezit

Dominique Estevez Cotera: “Ik wil optimaal genieten, van én met Mack”

Fun Recreatie

Hoewel Dominique Estevez Cotera en haar achttienjarige Mack nog erg jong waren toen ze veertien jaar geleden samen aan de slag gingen, groeiden ze uit tot een hechte combinatie. Ze kunnen lezen en schrijven met elkaar en genieten volop van wat de mooie natuur in hun omgeving te bieden heeft. “Oortjes naar voren en gaan!”, aldus Dominique.

Eén eis

Waar veel jonge kinderen slechts kunnen dromen van een eigen pony, had Dominique het geluk er een te krijgen voor haar elfde verjaardag. “Ik had slechts één eis; mijn pony moest en zou bont zijn, omdat mijn favoriete manegepony destijds ook bont was. Zo begon mijn zoektocht naar een eerste eigen paard. Ik was behoorlijk klein en reed nog op de manege, maar had wel wat ervaring met een verzorgpony.”

Bijzondere terugblik

Toen Dominique Mack zag, was ze op slag verliefd. “Aangezien we beiden nog erg jong waren, moesten we in het begin wel aan elkaar wennen. Gelukkig zijn we in de loop der jaren steeds meer naar elkaar toe gegroeid en is hij nu mijn beste maatje. We kunnen lezen en schrijven met elkaar en ik ben ervan overtuigd dat ik nooit meer zo’n paard ga vinden.”

“Hij was groot lomp en harig en ik was een klein meisje in een veel te groot zadel, maar dat heeft ons wel gemaakt tot wie we nu zijn. Waar wij vroeger zelf met oudere paarden mee op buitenrit gingen om vertrouwen op te bouwen, helpen wij nu juist de jonge paarden. Het is bijzonder om te zien waar we vandaan komen en waar we nu staan.”


Foto: Privébezit

“Optimaal genieten”

“Toen ik Mack kreeg, was hij dressuurmatig opgeleid, maar in de loop der jaren hebben we het western rijden steeds verder opgepakt en uitgebreid. Sinds een jaar of zes rijden we volledig western en ligt mijn half jaar oude dressuurzadel te verstoffen op zolder”, lacht ze. “Dressuur rijden was gewoon helemaal niet ons ding.” 

Aangezien vorig jaar geconstateerd werd dat de ruin artrose in beide voorbenen heeft, doet Dominique het nu wat rustiger aan. “We rijden wel af en toe in de bak, maar zijn meer in het bos te vinden. We vinden het heerlijk om samen op pad te gaan. Lekker de oortjes naar voren en gaan!”

“Hij loopt als een tierelier en zit gelukkig nog heel erg goed in zijn vel. Daarom hoop ik dit jaar een wekeendje weg te gaan met hem. ’s Ochtends opstaan, je tas inpakken, je paard opzadelen en het bos in stappen; dat lijkt me fantastisch. Nu Mack nog fit is, wil ik optimaal genieten. Van én met hem”, sluit ze af.


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding