Sarah en Evan
Sarah en Evan Foto: Kelly Basoski Fotografie

Sarah Dekker: “Evan en ik zijn van alle markten thuis”

Fun Dressuur Grondwerk Recreatie Vrijheidsdressuur

Hoewel Sarah Dekker anderhalf jaar geleden helemaal geen fan was van Tinkers, greep ze de kans om een Tinkerruin te gaan verzorgen toch met beide handen aan. En daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van. Zij en haar Evan zijn van alle markten thuis en halen veel plezier uit de verschillende disciplines die ze samen beoefenen. 

“Na een half jaar was ik verkocht”

Toen Sarah anderhalf jaar geleden de vraag kreeg of ze Evan wilde verzorgen, besloot ze het een kans te geven. “Evan was destijds nog van een collega van mijn moeder. Omdat zij te weinig tijd had om hem de aandacht te geven die hij verdient, vroeg ze of ik misschien eens met hem aan de slag wilde gaan. Hij stond destijds al drie jaar stil en was eigenlijk alleen maar bekend met buitenrijden, maar na een half jaar was ik helemaal verkocht en heb ik hem overgenomen”, vertelt Sarah.


Foto: Privébezit

Veelzijdig

Hoewel Sarah voorheen absoluut geen fan was van Tinkers, werd ze verliefd op het karakter van Evan. “Hij is lief, gevoelig, sensibel en werkwillig, maar het is ook een echte clown. Doordat hij zo lang stil had gestaan, zijn we in het begin vooral met grondwerk aan de slag gegaan. Daarin ontdekte ik hoe veelzijdig en leergierig hij is.”

“We rijden veel buiten, zijn bezig met de basis van de dressuur en zullen binnenkort onze eerste onderlinge wedstrijd rijden, vinden het leuk om te springen en crossen en nemen ook vrijheidsdressuur mee. Ik vind het belangrijk om veel plezier te maken en houd enorm van de afwisseling in onze trainingen.”


Foto: Privébezit

Lol met je knol

Dit hoopt de amazone in de toekomst dan ook door te voeren. “Het lijkt me leuk om wat vrijheidsdressuurclinics te volgen en ik zou graag eens een oefencross willen rijden. Verder wil ik gewoon lol maken met Evan, dat vind in het belangrijkste”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Kelly Basoski Fotografie / Privébezit

Afbeelding
Afbeelding